Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] Navigation Plus RNS-D nonDX -> zamiana na RNS-D DX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Trochę dzisiaj postuję w temacie nawigacji. Nie dostałem żadnej odpowiedzi. Zakładam, że nie macie pocięcia o co chodzi albo nie chcecie pomóc koledze ;-) Mam A4, B5, 2000, Avant, AVG

Rozpracowałem ten temat. Jest RNS-D w wersji nonDX, które ja mam fabrycznie w samochodzie i do tego map Polski nie ma i nie będzie. Rok produkcji nawigacji to 04.1999, samochód mam z 2000 roku. Wiem, że po 2001 roku czyli po wprowadzeniu do sprzedaży B6 tak samo wyglądające RNS-D było już w wersji DX. Prawdopodobnie w A6 C5 również było już później DX. I teraz...

1. Chcę kupić RNS-D DX. Zakładam, że mam fabryczną instalację (+Bose) z pełnym FISem.

2. Z jakiego modelu Audi mam kupić, żeby działało to BEZ PRZERÓBEK? Czy to jest w ogóle możliwe? Bardzo podobnie przód Navi+ wygląda w A4 B6, A6 C5 i A8 D2.

3. Jak rozpoznać które navi to DX, a które nie? Są jakieś numery części?

4. Czy można kupić takie navi RNS-D, które nie będzie pasowało (np. z A2), ale np. wymienię sam przedni panel od tego co mam? Wiem, że prawdopodobnie panel się ładnie zdejmuje -> 2176567978_2

5. A może tak naprawdę bez przeróbek można wrzucić RNS-E?

Pomożecie? Chciałbym mieć ten wypas w aucie skoro mam taki wielki telewizor w konsoli środkowej :-)

Opublikowano

Powinna pasować z A6 C5 ale nie jestem pewien czy idealnie. Z B6 ma inny kształt.

Co do RNS-E to jest temat na forum jak to zamontować, jest trochę roboty ale bajer jest.

Opublikowano

Co do rodzai Navi to jest na forum w dziale zrób to sam montaż RNS-D.Jeśli zdobędziesz navi dx obojętne czy a6 b5 czy z a4 b6 to tak będziesz musiał przełożyć panel przedni aby Ci ładnie pasowało bez szpar ale to jeszcze nie wszystko żeby działało na fisie, a jaki masz licznik z zegarkiem cyfrowym czy analogowym?

Opublikowano

W rns-d w b6 odpowiedzialny za fis jest tuner tmc w bagażniku. Ale ty wykorzystasz stary.

---

- Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

Opublikowano
Powinna pasować z A6 C5 ale nie jestem pewien czy idealnie.

nie pasuje idealnie

bez przeróbek można wrzucić RNS-E?

nie

Czy można kupić takie navi RNS-D, które nie będzie pasowało (np. z A2), ale np. wymienię sam przedni panel od tego co mam? Wiem, że prawdopodobnie panel się ładnie zdejmuje ->

dokładnie tak zrób, kup najtańsze DX i przełóż swój panel:thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

Panowie, dzięki, że się uaktywniliście, bo powoli zacząłem tracić nadzieję na to forum ;-) Czyli coś takiego jak poniżej styknie?

http://allegro.pl/nawigacja-audi-a2-dx-navigation-plus-rns-d-i2190496721.html

http://allegro.pl/audi-navigation-plus-pl-menu-i2184396910.html

Czy zmiana panelu to ciężka sprawa?

PS. Przeraża mnie jakość tłumaczenia "Pamięć celi" -> w sensie jak? Celi więziennej? ;-) Mam nadzieję, że można wrócić do angielskiego menu, albo zmienić tłumaczenie polskie na bardziej "solidne"?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

jestem utaj nowy, kupiłem dziś A4 b7 i mam taką nawigację: http://zapodaj.net/02f303d4d7ff.jpg.html może mi ktoś coś więcej o niej napisać? Z góry dziękuję - przeczesuje forum ale nie mogę nic o niej znaleźć

Opublikowano

Kolego masz rns-e najlepszą navi w tym aucie. Tematy o rns-e masz podczepione w dziale car audio i warsztat.

---

- Sent from my iPhone 4s using Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

A po polsku się nie dało tego napisać?

Opublikowano

dzięki za odpowiedz - grzebie dalej:)

Opublikowano
dzięki za odpowiedz - grzebie dalej:)

masz gołego RNS-E czy jakieś dodatki typu moduł TV czy bluetooth?

Opublikowano

gołego, ale chce go "doposażyc" - zadziałałem dziś z polskim menu - śmiga, ale bez polskiej czcionki.

obcykany w tym jesteś?