Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie o winietę na Słowacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

W sobotę wybieram się na weekend na narty na Słowację, dokładnie do Oravskiej Leśnej. Granicę pol-sło będę przekraczał w okolicach Ujsoły, droga prowadzi przez Ujsoły-Glinka-Novot-Zakamenne-Oravska Leśna (nie potrafię wrzucić print screena). W związku z tym mam pytanie czy za przejazd tym odcinkiem muszę kupić słowacką winietę czy nie jest to konieczne? Proszę o dokładną informację:naughty:

Opublikowano

Tu masz opisane które drogi na Słowacji są obłożone opłatami. Powiem tak: Lepiej zapłacić winietę i jechać normalnymi drogami, jak przebijać się jakimiś pipidówami i się wkurzać. A i słyszałem że opłaty mandatowe rzekomo mocno podskoczyły. Miłego wypoczynku :thumbup1:

http://slowacja.hej.pl/sl-auto.htm

Opublikowano
  • Autor

Ok, dzięki za info. W sumie masz rację, lepiej to zapłacić niż potem sie tłumaczyć itd, a z tymi mandatami tez słyszałem, że poszły wgórę i to grubo. Pozdr.

A tak apropos tej drogi, o której wspomnialem. Orientuje się ktoś czy to jest jakaś w miarę cywilizowana droga czy polna, górzysta itp., po której będę się musiał sporo namęczyć, żeby ją pokonać? Chodzi mi dokładnie o odcinek przygraniczny.

Opublikowano

Ze SŁOWACKĄ Policją nie ma żartow jak sie do czegos czepia to trzeba wszystko płacić w EURO :wallbash:

Szczególnie uwazac trzeba na fotoradary oraz koniecznie miec w aucie pełne wyposazenie apteczki, zarowek, kamizelki itd. :banan3: