Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Świecą: ABS,ESP i hamulce (błąd 301 i 65535)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, tak jak w temacie: świecą się cały czas kontrolki ABS,

ESP oraz (od hamulców) na czerwono wykrzyknik w kółku i są trzy sygnały dźwiękowe po włączeniu zapłonu.

Dzisiaj zrobiłem testy abs oraz silnika, mam program: Polski VAG 4.9 i napisze co pokazał program:

ABS :

Nr Identyfikacyjny sterownika - 8D0907389E ABS/ESP allrad D56

Urządzenie - 0265109462 BB 35102

Kodowanie programowe - 4255

WSC warsztatu - 6435

Opis:

1486 - Przeprowadź test drogowy , brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

301 - Pompa odprowadzająca dla ABS-V39 , nieprawidłowy sygnał

SILNIK:

Nr Identyfikacyjny sterownika - 038906019CC1, 9IR4EDC0000SG 1303

Kodowanie programowe - 3

WSC warsztatu - 63351

Opis:

19561 - Nie znany kod błędu, brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

17552 - Masowy przepływomierz powietrza - przerwa/zwarcie na masę , brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

17664 - Czujnik temperatury płynu chłodzącego - zwarcie do plusa/przerwa, brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY

17964 - Ciśnienie doładowania - nie osiągnięta granica regulacji, brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - błąd sporadyczny

17978 - Moduł sterujący zablokowany, brak osprzętu / nie związany ze sprzętem

Nadmienie że klocki i tarcze hamulcowe tył wymieniałem na nowe (Bosch) 3 tyg temu, a przód tarcze i klocki też nowe TRW wymieniane było rok temu.

Z tego co pokazuje diagnostyka wynika że coś chyba jest nie tak ze sterownikiem ESP który to znajduje się pod tylną kanapą, sprawdzałem nawet nr tego sterownika i jest taki sam jak podaje VAG - 8D0907389E i chyba coś z tą pompą abs też coś nie tak?

Wcześniej ok tydzień temu jak podłączyłem pod Vag to pokazywał błąd: 65535 - uszkodzony moduł sterujący, dzisiaj ten błąd już nie pokazał.

Myślałem że to może sterownik od pompy ABS padł ale już sam nie wiem, za wszelkie informacje i sugestie będę wdzięczny ,pozdrawiam )

PS - Auto: A4 B5 1.9TDI Avant Quattro ATJ 2001r

Opublikowano

Kolego a jak wymieniałeś tarcze to tam z tyłu są czytniki abs przełożyłeś je

Opublikowano
  • Autor

osobiście nie wymieniałem tarcz i klocków, wymieniał mechanik, ale te palące kontrolki były już na ok. tydzień wcześniej przed wymianą tarcz,myślałem właśnie że jest to przyczyna kończących się klocków i tarcz bo rzeczywiście były zjechane ,ale po wymianie dalej się palą te trzy kontrolki i jest sygnał dźwiękowy przy ruszaniu,także chyba nie było to przyczyną,

Opublikowano
  • Autor

ponawiam pytanie, czy nikt nie miał podobnych problemów z tymi kontrolkami??, i jeszcze jedno: czy mogę jeździć w tym przypadku?, mam do przejechania ok 1200 km , gdyż teraz jestem za granicą i jak przyjadę do pl to muszę to zrobić, chyba że uda mi się tu na miejscu wcześniej uporać z tym problemem, pozdro

Opublikowano
  • Autor

czy ktoś udzieli mi mniej lub bardziej fachowej odp, bo wiem że na forum nie brakuje specjalistów

Opublikowano
  • Autor

ok, dzięki za link ,a czy mogę z tym tak na razie jeździć?, niedługo mam do przejechania ok 1200km

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja mialem podobna sytuacje po wymianie klockow ((!)) zniknelo po poprawnym podlaczeniu czujnikow okazalo sie ze byla mala przerwa i jeden zacisk byl za slabo docisniety, odnosnie abs i esr o ile sie nie myle z kontrolkami na desce mam podobny problem gdyz wyskakuje mi w vag'u blad pompy abs. diagnostyka pompy pokazuje ze jest ons sprawna jednak ze po chamowaniu jest ona rozlanczana przez system. z tego co rozmawialem z mechanikiem mozna na tym jezdzic aczkolwiek jezeli masz blad pompy abs to prawdopodobnie on nie dziala :) moge sie mylic jestem poczatkujacym wiec prosze o poprawienie jesli sie myle

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kontrolki, wykrzyknik i 3 sygnaly dzwiekowe to najprawdopodobniej sterownik ABS