Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż przycisków szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ze schodzącą farbą z przycisków szyb. Czy aby zdemontować przyciski muszę zdejmować cały boczek drzwi, czy mogę to zrobić w prostrzy i zarazem szybszy sposób :eusathink:

Opublikowano

Musisz ściągnąć boczek nie ma innego sposobu.

Opublikowano
  • Autor

Po ściągnięciu boczka i dostaniu się do tej całej "centralki" powiedzmy jak się je zdejmuje

Opublikowano

Jak ściągniesz to zobaczysz. Trzeba będzie odchylić kawałek plastiku żeby wyskoczyła "centralka" z zaczepów.

Opublikowano

od przodu ale i od tylu sa takie male zapadki i trzeba o tym pamietac przy ich odginaniu zeby nie polamac

Opublikowano
  • Autor

pytam o szczególy, ponieważ jak rozbiorę ten boczek to już bym chciał to zrobić, a nie czekać na forum (pół dnia) w wolną sobotę na dopytywanie o szczególy

Opublikowano

Niestety musisz zdjąć boczek, odkręcić podłokietnik ze sterowaniem przycisków szyb. W przednim podłokietnik jest mocowany na 11 śrub Potrzebny Torex odłączasz kabel sterowania. Jest tam zabezpieczenie kostki. I na końcu musisz podważyć cienkim śrubokrentem przycisk szyb aby go wydostać z uchwytu.

Opublikowano
  • Autor
Niestety musisz zdjąć boczek, odkręcić podłokietnik ze sterowaniem przycisków szyb. W przednim podłokietnik jest mocowany na 11 śrub Potrzebny Torex odłączasz kabel sterowania. Jest tam zabezpieczenie kostki. I na końcu musisz podważyć cienkim śrubokrentem przycisk szyb aby go wydostać z uchwytu.

Dzięki kolego o to właśnie mi chodziło

Opublikowano

Ja nie odkręcałem podłokietnika...

Opublikowano
  • Autor
Ja nie odkręcałem podłokietnika...

a jak wyjąć bez odkręcania?

Opublikowano

Po co się gimnastykować lepiej odkręcić te 11 śrub, i tak boczek musi być zdjęty. Jeżeli pierwszy raz chcesz wyjąć przycisk to radze zdjąć podłokietnik aby nie uszkodzić zaczepów wyłącznika.

Opublikowano
  • Autor

Jak już odkręcę ten boczek, to może przeprowadzić kabelki (planuję zrobić podświetlenie pod drzwiami) po co odkręcać 2x. Czy kabelki podłączyć pod czerwone światło w drzwiach bezpośrednio?

Opublikowano

Jeżeli masz czerwone światło w boczku to podłączaj się do niego z podświetleniem drzwi. Pamiętaj tylko że przy zdejmowaniu boczka zawsze jakieś zatrzaski możesz połamać dlatego radze powoli podważać boczek - bardzo ostrożnie.

Opublikowano
  • Autor

Ile może kosztować takie światło (oprawka) do podświetlenia drzwi i gdzie ją mogę kupić. Czy to są takie same oprawki jak w schowku pasażera lub w bagażniku?

Opublikowano

Napisz do czaki22 on ma takie lampki.