Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpaleniem, wysokie spalanie/ 1.8T 150KM 97r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A nie możesz wpiąć się VAGiem i posprawdzać co pokazuje?? Na słuch i czuja to powymieniasz pół samochodu - poza tym kabli do świec nie ma są cewki razem z fajkami.

Dokładnie. Przebicia na fajkach nie sprawdzisz, bo nie ma jak co jedynie ich oporowość która przy sprawnych fajkach powinna być w okolicach 2 kilo omów. Możesz ewentualnie sprawdzić czy cewka nie ma przebicia, ale badanie jest raczej nie do końca wiarygodne - w sensie cewka może dawać przebicie ale tego nie zauważysz. To znaczy, ciemne pomieszczenie, odpalasz auto, psikasz mgiełką wodną na cewki. U mnie w ten sposób zauważyłem przebicie na cewce z tym że w ADR - tam jest jedna podwójna cewka.

Opublikowano
  • Autor

Dobra Panowie podpiąłem się dziś pod komputer u mechanika i najpierw wyskoczył błąd: przepustnica, zawór EVAP, przepływomierz, sonda lambda. Po zresetowaniu błędów i podpięciu jeszcze raz wyskoczyła przepustnica i zawór EVAP. Jutro jadę jeszcze do znajomego się podpiąć zobaczyć co tam wyskoczy.

Opublikowano

Przepustnice możesz spróbować wyczyścić i zaadaptować porządnie

Opublikowano
Przepustnice możesz spróbować wyczyścić i zaadaptować porządnie

Podpinając się pod temat.Jakimi preparatami czyścić przepustnicę WD-40 wystarczy, czy może benzyną ?

Opublikowano

Benzyna ekstrakcyjna.

Opublikowano

pędzelek i benzyna ekstrakcyjana - na koniec mozesz jakims sprayem z alkoholem wypsikac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dobra dziś wyczyszczona przepustnica, samochód przestał falować obroty nie spadają czyli chyba dobrze, jeszcze tylko ten zawór EVAP i powinno wszystko śmigać :)

Edit: Zawór EVAP założony, wszystko działa ;) samochód odzyskał moc

Dzięki Panowie za Pomoc !

---------- Post dopisany 16-04-2012 at 20:05 ---------- Poprzedni post napisany 11-04-2012 at 12:29 ----------

Dobra Panowie, nowe problemy powstały .... Otóż samochód gdy np przy 2 tyś obrotów wrzucam 5 bieg jest zamulony aż osiągnie prędkość ok 90km/h wtedy idzie dobrze, gaśnie przy dojeżdżaniu do skrzyżowania, gdy skręcam i wrzucę np 2gi bieg potrafi się zadławić. Zauważyłem że jak spadają mu obroty to pedał od gazu wciska się delikatnie sam. Miał ktoś taki problem ? Proszę o pomoc.

---------- Post dopisany 21-04-2012 at 11:50 ---------- Poprzedni post napisany 16-04-2012 at 20:05 ----------

Jak jest podłączony przepływomierz to nie ma mocy samochód i gaśnie, a po odłączeniu zbiera się ładnie, ale czasami na postoju spadają mu obroty i też potrafi zgasnąć... Podłączyłem pod VAGa nic nie wykryło. Miał może ktoś taki problem ? Już nie wiem co wymienić...