Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Prośba o analizę logów i pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o pomoc w poprawnej analizie logów i rozwiązanie pewnych kwestii

AFN przejechane 370 tys ( silnik po modzie)

brak błedów ( po przejechanych 10 tyś) wcześniej pojawiał się sporadycznie błąd przeładowania ( ściśnienie w kolektorze ssącym po za zakresem) czy coś takiego

Na początek grupa 11 ( właściwie 2 logi w jednym zamieściłem dwa bo najciekawsze rzeczy się dzieją się na przejściu)

1500 i gaz w podłogę na czwórce po 4200 zapomniałem się i piątka

i 1500 i gaz w podłogę

52f77b8aeac9e111m.jpg

widać ze z kierownice się przycinają

Grupa 13 i pytanie jakie powinny być wartości korekcji ( może inaczej jakie wartości miałby samochód z salonu - nowy i przy jakich należy się już zacząć martwić ) co oznaczają wartości na plus a co na minus

25d275f727ca6761m.jpg

I jeszcze problem nie udało mi się zrobić grupy 11BS ( wyskoczył błąd) ERROR gruop 11 not Available czy ktos wie o co chodzi.

-----------------------------------------------------------------------

na zimnym silniku pokazuje 45 stopni, a chyba te wskazanie powinno być tożsame z wskazaniem 9,9stopnia , na gorącym są już jest ok )(podobne wartości)

6d0db1e10b1a42b7m.jpg

4be3d8a882be28a3m.jpg

dc075ed7d6026bebm.jpg

d1e4b76a7c799ad3m.jpg

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I na koniec EGR którego nie rozumiem ( zle przeprowadzony odczyt czy padnięty N75 czy coś innego)

50bfda9e64299b67m.jpg

Opublikowano

To tak jeśli chodzi o turbinę to jakiejś tragedii nie ma, może troszkę się przycinają kierownice ale nie ma przeładowań. Dawki korekcyjne wtrysków z salonu :) oscylują ok 0.00 mg twoje trochę już leją ale nie jest źle jak na ten przebieg. A jeśli chodzi o grupę 011BS to jest ona niedostępna w starszych sterownikach.

aa i termostat nie trzyma auto miało 81 C a powinno mieć przynajmniej 90

Opublikowano

a gdzie reszta logow ... ?

jak na razie jedyny problem jaki masz to termostat ....

Opublikowano
  • Autor

Ok

Wielkie dzięki !!!!! :> :> :>

Co do logów to były problemy z inerfejsem ( po prostu za dużo bajerów zainstalowanych na usb) Nasz kochany Windows :naughty: :naughty: :naughty:

Jak zrobie reszte logów to dam znać ( po wymianie wtrysków też dam znać jak zrobie logi )

[br]Dopisany: 21 Kwiecień 2008, 09:30 _________________________________________________A co z ostanim logiem ( trochę dziwny) :> :> :>

Opublikowano

A co z ostanim logiem

a to jest BS ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Tak się zakręciłem że nie wiem nie zapisałem sobie ( przez cały czas walczyłem z laptopem) za dwa tygodnie zrobie sobie jescze raz muszę miec jednocześnie (samochód, laptopa, operatora do laptopa) . Myślę na 90% że to 03BS :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash: :wallbash:[br]Dopisany: 22 Kwiecień 2008, 07:57 _________________________________________________Witam

Mam pytanie do ostaniego logu 03 BS. Co sądzicie o nim' jakiekolwiek zmiany w ustawieniu EGR były po wciśnięciu pedału gazu zmieniał się z 4.8 na około 51. Po chwili wracał do 4.8

Czyścić EGR ?????

Czy padnięty N75 ?????

:) :) :) :) :) :)

Jeżeli mama jeszcze zrobić logi to jakie ?????

Bo narazie dzięki Waszej pomocy znalazłem

-padnięty termostat,

-żle ustawiony kąt wtrysku ( na 30 , log nie zamieszczony) powtórze po wymianie termostatu

No i męczy mnie ten EGR ( jakiś dziwny jest) :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

No i męczy mnie ten EGR ( jakiś dziwny jest) :mysli: :mysli: :mysli: :mysli:

jak doprowadzisz termike silnika do porzadku to bedziemy rozwiazywac problem EGR-a .... :wink4:

[a moze sam zniknie ... :naughty:]