DementorIRL Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 Witam Szanownych Kolegów! Dzisiaj rano po przekręceniu kluczyka w stacyjce przywitał mnie napis dEF na zegarach Wskaźnik temperatury pokazuje cały czas 120*C, wskaźnik poziomu paliwa utknął na połowie skali, a obrotomierz pokazuje 2200rpm więcej niż jest w rzeczywistości. Czy ktoś z Was spotkał się kiedyś z takim problemem i wie jak to rozwiązać? Posiadam Vag-a i kabelek ale nie wiem czy dam radę to zrobić we własnym zakresie. Rozmawiałem z facetem w salonie audi i powiedział mi, że bez wymiany zegarów się nie obejdzie ale nie wiem czy mu wierzyć czy nie. Z góry dziękuję Wam za wszelkie podpowiedzi w temacie i serdecznie pozdrawiamQ
Wihajster Opublikowano 26 Marca 2012 Opublikowano 26 Marca 2012 chyba bedziesz musiał nowy wsad wgrać...nic nie grzebałeś w liczniku??
DementorIRL Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Opublikowano 26 Marca 2012 W liczniku nic kompletnie nie robilem. Dam rade zrobic to sam czy potrzeba do tego jakiegos specjalnego sprzetu? Zapomnialem wczesniej dopisac, ze zadnych bledow w "instruments" nie ma. Wydaje mi sie, ze licznik kompletnie stracil pamiec bo jak wejde w 17/instruments -> bloki pomiarowe i wpisze kanal 002 to wyskakuje mi przebieg 10km, a jeszcze wczoraj bylo 250kkm. Wysłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk
DementorIRL Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Opublikowano 27 Marca 2012 Czy możecie mi podpowiedzieć czy są zamieszczone gdzieś na forum wsady do liczników? Chciałbym spróbować wgrać wsad na nowo poprzez Eeprom VAG Programmer ale nie mogę nigdzie zlokalizować wsadu do mojego licznika.
aju Opublikowano 27 Marca 2012 Opublikowano 27 Marca 2012 raczej trudno to znaleźć ja zbierałem wszystkie wsady prawie pół roku:facepalm: za niektóre jeszcze musiałem zabecelować
DementorIRL Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Opublikowano 27 Marca 2012 A czy mógłbyś mi podesłać wsad do mojego licznika? Dopiero jutro będę w stanie sprawdzić numery swojego licznika na VAG-u bo teraz ładuję aku. Właśnie sprawdziłem numery licznika i w VAG-u wyświetla mi tylko coś takiego: 8**919 03* ** B5_KOMBIINSTRUMENT DXX SOFT CODING 32767
DementorIRL Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Opublikowano 28 Marca 2012 Arku, a jak moge zdobyc pelen numer tego licznika? Vag wyswietlil mi tylko to co napisalem wczesniej Aha i pod zegarami mam uk-nsi 8D0 190A Wysłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk
szogun0 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Jak masz UK-NSI to zapomnij, że zrobisz cokolwiek przez złącze.
DementorIRL Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2012 A czy mozecie podac mi link z opisem tej operacji lub opisac jak to zrobic? Wysłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk
muzyczka1990 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 a ja mam pytanie co może być zegary działają dobrze by po chwili opadły nagle obrotomierz skacze na 5 tys obrotów zaczyna drgać opada do zera i działa poprawnie to samo dzieje się z prędkościomierzem pomóżcie
DementorIRL Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2012 muzyczka1990 u Ciebie moga byc zimne luty albo jakis luz lub sniedz na wtyczkach od zegarow. Mialem tak kiedys w poprzednim aucie ale poczekaj jeszcze na odpowiedz kolegow bardziej ogarniajacych ten temat bo ja moge sie mylic. Wysłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk
vokotibi Opublikowano 5 Lipca 2012 Opublikowano 5 Lipca 2012 dokładnie, tylko "na stół" Mam właśnie UK-NSI z walniętym wsadem... Ktoś może pomóc co dalej????
Rekomendowane odpowiedzi