migacz100 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 Witam mam problem z autem, takie same objawy zarówno na lpg jak i benzynie,auto wkręca się na max 3.5 tys (na luzie) strasznie go muli,dławi się,strzela z wydechu,przerywa,śmierdzi mocno nieprzepalonym paliwem,gazem. wymieniłem świece,filtr powietrza,sondę lambdę. Po puszczeniu gazu chwile pofaluje i czasem obroty potrafią się ustabilizować na jakiś czas a tak to zwykle falują,turbo chyba jest ok o świszczy gdy dodaje gazu.Niestety nie posiadam VAGa. z góry dziekuje za pomoc:)
grzes1150 Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 W ciemno bym tu nic nie wymieniał bo być może mapy paliwowe się mocno rozjechały od lpg albo rozrząd przestawiony Może ktoś z Twojej okolicy się odezwie i podepnie Ci auto pod vaga
migacz100 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Opublikowano 31 Marca 2012 dodam ze stało sie to po zatankowaniu lpg na jakiejś przypadkowej stacji.. odholowałem kumpla kawałek i pojechałem zatankować po zatankowaniu jakieś paręset metrów gdy juz auto bylo na lpg zaczęły się te "cyrki".świece i lamb da byly czarne,ropzgrzalem auto na nowej sondzie i to samo. na starej gdy wkrecil sie na 3tys to automatycznie sciagał go na dół z obrotow.po odpieciu lambdy moge tyrzymac go na tych 3 tys i go nie zmula, co do map to na lpg i benzynie to samo jest
migacz100 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2012 turbina wydaje sie ok bo przy dogazowaniu by daje świst i podnosi się dodatnio ciśnienie w kolektorze.po nocy ja byl zimny odpaliłem i przez kilkadziesiąt sekund mogłem gazować w pełnym zakresie obrotów(normalnie na zimnym tak nie robie bo wiem ze nie mozna;p). wydaje mi sie ze za bogata mieszanka. dziś może uda mi sie go podpiac pod vaga i się odezwę co i jak
migacz100 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2012 sonda lambda padnięta i nieszczelny wąż od turbo do kolektora ssącego. temat do zamkniecia
Rekomendowane odpowiedzi