Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomoc w dobraniu sprężyn obniżających do ori zawieszenienia 1BV b6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest plan aby na nowy sezon pujść z zawieszeniem troche niżej.Nie chce kupować gwintu,chodzi mi o pomoc w doborze sprężyn.Teraz mam ori 1BV S-line przód 0JG - klasa wagowa 7 i tył 0YJ - klasa wagowa 9.Jak to rozumiem teraz mam -20 sztywno.Cel jest pujść w dół max -35 taka aby przód i tył stał równo.Czy naprzykład ten komplet pozwolił by obnizyc na tyle ile chciałbym?

http://allegro.pl/audi-a4-sprezyny-hr-i2216574000.html

Ewentualnie jakie obniżenie szukać ,sugestje,porady.

Opublikowano
  • Autor

Ktoś pomoże mi w doborze?

Opublikowano

witam, jeśli chodzi o wybór zawieszenia tzw. "ori" to różnie to bywa z tymi kategoriami wagowymi, na swoim przykładzie powiem tyle, że : ja w końcu poszedłem w sprężyny firmy WEITEC -30 mm, furka siadła równiutko, przód i tył... także ze swojej strony polecam taki zestaw, mi udało się trafić na promocje na stronie producenta i za komplet 4 sprężyn zapłaciłem 549 zł w tym przesyłka gratis :wink:

Opublikowano
  • Autor

Powiem tak,już wstępnie jestem umówiony na zakup tych H&R -35mm jestem ciekawy jak to siadzie u mnie.Właśnie czytałem ze na WEITECU ładnie siada auto.Co sądzisz dokładnie o tym zestawie.Pozdrawiam

Opublikowano
Powiem tak,już wstępnie jestem umówiony na zakup tych H&R -35mm jestem ciekawy jak to siadzie u mnie.Właśnie czytałem ze na WEITECU ładnie siada auto.Co sądzisz dokładnie o tym zestawie.Pozdrawiam

sądzę że będzie ok, pamiętaj tylko aby dokładnie dobrać springi do swojego silnika, mam na myśli wagę auta:wink:

Opublikowano
  • Autor

Siadło tak jak chciałem -35 jest git.Jeszcze jutro tył włoże i fotke dodam jak to siadło.Po nocy pewnie będzie troche niżej bo niedawno zakładałem springi na przód.

Opublikowano

ja mam H&R -35 i siadlo -45 moze 50

Opublikowano
  • Autor

Dziś tył zamontowany,i jest ok równo z nadkolem tył.Nie, tyle u mnie nie siadło od tego co miałem(-20) to tak -35.Po zmierzeniu wysokości do nadkola od ziemi przód i tył po wychodzi 1,5 cm niżej od tego co było.Jutro fotke wrzuce.

Opublikowano
  • Autor

Siadło tak...dla mnie ok.

260f2ec354108d84med.jpg

Opublikowano

no no , pięknie siedzi :whistling:

Opublikowano
  • Autor

Też mam banana Jesli chodzi o komfort nie widzę żadnej róznicy między spręzynami oczywiści w prześwicie widoczne to jest.

Opublikowano

ja mam do wymianki amorki juz tyl i chce kupic 4 nowe np KYB i sprezyny h&r -35mm czy to bedzie tak siedziec jak twoje??skad np bierzecie na wymiane amorki np do zawiasu z s-line ??

Opublikowano
ja mam do wymianki amorki juz tyl i chce kupic 4 nowe np KYB i sprezyny h&r -35mm czy to bedzie tak siedziec jak twoje??skad np bierzecie na wymiane amorki np do zawiasu z s-line ??

Amortyzatory możesz założyć zwykłe nie muszą być do zawiasu s-line

np Kayaba

tył s-line 344 808

zwykłe na tył 344 807

a przód masz 341 845

---------- Post dopisany at 18:17 ---------- Poprzedni post napisany at 18:11 ----------

Też mam banana Jesli chodzi o komfort nie widzę żadnej róznicy między spręzynami oczywiści w prześwicie widoczne to jest.

Jaki miałeś wcześniej zawias 1BA? mierzyłeś może przed całą operacją odległość od ziemi do nadkoli ile było?

Opublikowano
  • Autor

Amortyzatory możesz założyć zwykłe nie muszą być do zawiasu s-line

np Kayaba

tył s-line 344 808

zwykłe na tył 344 807

a przód masz 341 845

---------- Post dopisany at 18:17 ---------- Poprzedni post napisany at 18:11 ----------

Jaki miałeś wcześniej zawias 1BA? mierzyłeś może przed całą operacją odległość od ziemi do nadkoli ile było?

Miałem ori S-line 1BV jutro napisze ile miałem do nadkoli przód i tył i ile poszło w dół.