pawelw1987 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Witam! mam w planach założenie zawieszenia z regulacja wysokości "GWINT" nie wiele wiem w tym temacie znalazłem jakieś komplety na allegro ale nie wiem czy są dobrej jakości np ten: http://moto.allegro.pl/zawieszenie-gwintowane-audi-a4-b5-quattro-s4-4x4-i2239896572.htm mam b5 avant quattro co możecie mi powiedzieć o tym wynalazku jak to jest? czy dużo zajmuje czasu zmiana wysokości i jak jest z komfortem czy są jakieś ukryte utrudnienia czy coś się szybciej od tego zużywa chodzi mi o jakieś tam gumki łączniki itp pierdoły z góry dzięki za porady.
grn Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Z tego co wiem to raczej ciężko z gwintem do quattro, bardzo żadko pojawiają sie na allegro, jak juz to jedynie coś nowego mozna dostac, ale raczej mizernej jakosciw garnicach ok 1tys pln, komfort zalezy od firmy zawieszenia i stopnia obniżenia auta napewno twardosć bedzie bardziej odczuwalna niz na seryjnym zawiasie, co do zużywania, to głownie wachacze, ale to też zalezy od stopnia twarosci. Polecam szukać jakiegoś KW, albo supersporta, i na dobra uzywke trzeba dać ok 1tys pln i wzwyż.
Kowi87 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Gwint do Q zaczyna sie od 1500 w góre, używek mało jak są to albo szrot albo jest 20min na alegro, gwardia battalionu nie spi skupuje wszystko:decayed: jak mi przyjdzie z niemcowni to bede miał na sprzedaż technixa na tył
pawelw1987 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2012 nie chce używek myślę o nowym znalazłem kilka myślałem wydać na to max 3 tys zł tylko nie wiem co nowego za taka sumę dostane jakiejś dobrej firmy nie chce jakiegoś chinola 4500 eilbach może troszkę poczekam i założę droższe.. ale zaczyna mnie denerwować często słyszane ostatnio zdanie "ladna! ale jaka koza wysoka"
Kowi87 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 z nowych to masz supersporty po 2,2tys, AP ok 3tys, KW ponad 4tys trzeba dać
pawelw1987 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2012 a te ap jakiej są jakości? ciekawe jak z komfortem?
kristof2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 a te ap jakiej są jakości? ciekawe jak z komfortem? kolego ja mam AP u siebie , jesli chodzi o gwint to jest ok komfort, u mnie jest inna sprawa bo dzisiaj wlasnie wroccilem o mechanika ktory mi sprawdzał przednie amory bo od nowosci wystepowały stuki - i jak sie okazało 1 amor jest fabrycznie zje....ny, on stuka/ł szukam teraz jakis warsztat, firme na dolnym slasku, ktora to moze naprawic, czy wogole da sie to zrobic. a jak nie to trzeba bedzie zamowic sam wklad. ja do swojej audi a4 b6 sedan, naped przód dałem 2 lata temu 2200zł. gdyby nie te stuki to ogolnie gwint godny polecenia za ta kwote. P.S. takie małe info dl atych co chca kupic gwint - od razu sprawdzajcie gwint , zeby potem wlasnie sie nie okazało tka jak au mnie ze ktorys amor stuka/puka. koszt 10-15zł i macie 100% pewnosc. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi