Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z oświetleniem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem audi uderzone w słupek. Pęknięty był moduł MCE z literką J, uszkodzony też był moduł komfortiu.

MCE założyłem z literką N, włącznik z literką C bo to była wersja bez auto. Problem polega na tym że chodzą przeciwmgielne tylne a przednie się nie załączają nie dochodzi do nich prąd. Wywala błąd przepalonych żarówek w przeciwmgielnych przednich. Po kluczyku w pozycji wyłączonej załącza długie. A jak przekręce w pozyje pozycji są pozycje w pozycji świateł mijania są krótkie bez możliwości załączenia długich załączam i nic sie nie załącza wyłącza. Po kluczyku włączony jest przód bez tyłu a po przekręceniu włącznika dochodzi tył. Modułu komfortu nie ma założonego. Co sprawdzić? Czy MCE z literką N idealnie zamienia J?

Opublikowano
Kupiłem audi uderzone w słupek. Pęknięty był moduł MCE z literką J, uszkodzony też był moduł komfortiu.

MCE założyłem z literką N, włącznik z literką C bo to była wersja bez auto. Problem polega na tym że chodzą przeciwmgielne tylne a przednie się nie załączają nie dochodzi do nich prąd. Wywala błąd przepalonych żarówek w przeciwmgielnych przednich. Po kluczyku w pozycji wyłączonej załącza długie. A jak przekręce w pozyje pozycji są pozycje w pozycji świateł mijania są krótkie bez możliwości załączenia długich załączam i nic sie nie załącza wyłącza. Po kluczyku włączony jest przód bez tyłu a po przekręceniu włącznika dochodzi tył. Modułu komfortu nie ma założonego. Co sprawdzić? Czy MCE z literką N idealnie zamienia J?

zakoduj odpowiednio MCE :wink: bo zapewne narazie skodowany jest na bixenon i drl

Kodowanie MCE w nadwoziu B7

?xxxx: Nadwozie

0 – Sedan

1 – Avant

2 - Cabrio

x?xxx: Czujnik światła i deszczu

0 – brak

1 – zainstalowany

xx?xx: Moduł haka

0 – brak

1 – zainstalowany

xxx?x: Reflektory

0 – Halogenowe bez DLR

1 – Halogenowe z DLR

2 – Bi-ksenon z DLR

3 – Bi-ksenon bez DLR

4 – Bi-ksenon z DLR (oświetlenie tablicy rejestracyjnej i tylne światła automatyczne)

xxxx?: Kraj

1 – Reszta Świata / kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (Bi-ksenon)

2 – Kraje skandynawskie / Dania / Chorwacja / kraje bałtyckie (bez Bi-ksenonu)

3 – USA/Kanada (Bi-ksenon)

4 – Kanada (bez Bi-ksenonu)

5 – Specjalne pojazdy

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję bardzo jak będę dzisiaj kodował.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Czy bordnetz MCE to na VCDS 09- Cent Electric?

Mam VCDS 10.6.1 od kolegi z forum i nie mogę się połączyć ze sterownikiem świateł. A może to nie tu trzeba wejść? Sterownik silnika też często zrywa połączenie jest niestabilny,

---------- Post dopisany 17-04-2012 at 10:28 ---------- Poprzedni post napisany 06-04-2012 at 22:28 ----------

Już opanowane, bez modułu komfortu w aucie nie można kodować MCE. MCE zakodowany został jedynie problem przeciwmgielnych przednich, pokazuje spalenie żarówek, a nie dochodzi napięcie.