Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działają głośniki prawych drzwi - Concert II Bose

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam następujący problem. Właśnie zakupiłem B6 z Concert II Bose, no i nie grają lewe przednie drzwi (midbas i tweeter). Podobno stało się to po tym jak było wymieniane lusterko. Właściciel mówił że pewnie nie jest podłączony głośnik. Dzisiaj zdjąłem boczek i okazało się że wtyczki są podłączone. Na wszelki wypadek wymontowałem też głośnik z prawych drzwi, żeby sprawdzić i też nie grał. Poskładałem to do kupy i na razie nie robiłem więcej, bo nie miałem czasu, ale prędzej czy później trzeba to będzie naprawić.

Proszę zatem o sugestie, gdzie i co sprawdzić? Jak są poprowadzone przewody do głośników oraz gdzie i jak są podłączone do wzmacniacza?

Opublikowano
Ja mam następujący problem. Właśnie zakupiłem B6 z Concert II Bose, no i nie grają lewe przednie drzwi (midbas i tweeter). Podobno stało się to po tym jak było wymieniane lusterko. Właściciel mówił że pewnie nie jest podłączony głośnik. Dzisiaj zdjąłem boczek i okazało się że wtyczki są podłączone. Na wszelki wypadek wymontowałem też głośnik z prawych drzwi, żeby sprawdzić i też nie grał. Poskładałem to do kupy i na razie nie robiłem więcej, bo nie miałem czasu, ale prędzej czy później trzeba to będzie naprawić.

Proszę zatem o sugestie, gdzie i co sprawdzić? Jak są poprowadzone przewody do głośników oraz gdzie i jak są podłączone do wzmacniacza?

Zacznij od sprawdzenia przewodów w gumowej osłonie przy słupku, może kabel się przerwał.

Wzmacniacz masz w bagażniku i z niego są zasilane wszystkie głośniki.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Rzeczywiście kabel w gumowej osłonie się przerwał. Ten urwał się całkowicie, a oprócz niego jeszcze dwa inne miały nadłamaną izolację.

Ale co zauważyłem... mały PROBLEM!

Podczas naprawy linki podnoszenia drzwi prawych zauważyłem, że jest założony zwykły głośnik (nie Bose). I teraz ciekawe jak się to stało? Albo drzwi były bite i założono inny głośnik, chociaż w to wątpię, bo raczej przekłada się takie rzeczy ze starego zestawu, albo któryś z serwisantów zapragnął mieć Bose w swoich drzwiach i zrobił podmiankę.

Teraz się zastanawiam bo... Mam w starym aucie dobre głośniki Hertz ESK 165 i gwizdki Infinity (chyba lepszy zestaw od Bose) które można by przełożyć do Audi. Tylko czy to nie zepsuje sceny w aucie?