Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z przepływomierzem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Audi 1.8 20v ADR. Problem Polega na tym jak powoli ruszam na Pół sprzęgle to obroty zaczynaja lekko podskakwac i dodam ze czasem na biegu jałowym gdy dodam gaz i puszczę pedał gazu to obroty faluja lekko chwile odczekam i jest dobrze. Auto nie posiada Lpg oraz dodam ze przepustnica byla czyszczona i adaptowana. I do tego gdy odlacze wtyczke od czujnika przepływomierza powietrza zero reakcji. Zero spodku mocy żadnej reakcji .. jak chodzi tak chodzi.. z podłączona wtyczka czy bez zadnej różnicy.. Prosze o pomoc i o konkretne odpowiedzi :P dzięki wielki.

Opublikowano

w mojej audi jak odłączyłem przepływkę to auto znacznie się zmuliło podczas jazdy ale obroty były dobre ale ja mam diesla a kiedyś miałem w passacie taki silnik jak ty i też po odłączeniu przepływki nie było żadnej różnicy poza tym że na wolnych obrotach potrafił właśnie zafalować więc proponował bym na próbę może zamienić z kimś przepływkę :)

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie chciał bym od kogos innego na chwile podmienic, ale problem bo nie mam od kogo :/ i wlasnie jak piszesz ze u ciebie nie bylo różnicy po odłączeniu.. bo przeważnie w innych samochodach jest kolosalna różnica tak np: jak u mojego brata w Oplu 1.8 16v i jak odłączyl to momentalnie zaczął sie dusic.. spadek obrotów odrazu. I za bardzo w miescie nie mam do kogo pojechac na komputer.. szczególnie na VAG..

Opublikowano

na włączonym silniku jak odłączysz i podłączysz przepływkę to napewno powinna być reakcja chociażby jak piszesz powinno zatelepać silnikiem i albo powinien zgasnąć albo falować jak nie masz od kogo podmienić to może jakąś używkę kup i sprawdz

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie powinna byc jakas reakcja.. a u mnie nic zero.. i prawdopodobnie chyba to i chyba zrobie tak jak mowisz kupie uzywana przeplywke i sprawdze.. a jak nie pomoze bede szukal kogos z komputerem.

Opublikowano

Witam,jak i czym wykonac czyszczenie przeplywomierza

Opublikowano

jest taka opcja jak szukaj