Opublikowano 10 Kwietnia 201214 l Mechanik stwierdzil ze na wałku sa juz pierwsze slady wytarcia.Zdecydowalem sie na wymiane walka i szklanek.Pytanie jaki walek zakupic ??? Mechanik poleca mi walek Ruvile i takie same szklanki ale kute(czarne) Nadmienil tez cos o firmie AE ale nie znam w ogole takowej. Czy to dobry wybór ?
Opublikowano 10 Kwietnia 201214 l Ostatnio zagłębiłem się w ten temat, ruvile jest polecany, AE to to samo Co Federal, krążą opinie że te wałki idą na pierwszy montaż w fabryce, ale to nie jest to potwierdzone przez nikogo. Na forum polecany był również Kolbenschmidt. Szklanki tylko INA czarne.
Opublikowano 10 Kwietnia 201214 l Autor Wlasnie dzwonilem do Inter Cars Walek AE 580 zl* Szklanki kute 50 zl sztuka* Panewki walka 26 zl sztuka Ceny po znizkach. Z robocizna wyjdzie 1600 zl*
Opublikowano 10 Kwietnia 201214 l ja skyszalem ze tylko Kolbenschmidt lub ori nic innego. Szklanki natomiast ina ---------- Post added at 15:22 ---------- Previous post was at 15:21 ---------- Ja wałek juz mam (kolbenschmidta) i w maju prawdopodobnie wymiana. Co do wałka to maja go w auto partnerze, lub kolega dzik (elemenateur) ma go w dobrej cenie !
Opublikowano 10 Kwietnia 201214 l przy okazji zmieniłbym oringi pompek sprawdził czy są wszystkie zaślepki dźwigienek i można nowy rozrząd wrzucić, jedna robota. Do wymiany jeszcze uszczelniacz wałka i zaopatrz się w klej taki jak do miski idzie bo trzeba przykleić dwa skrajne mocowania wałka aby nie ciekł olej potem, i uszczelka pod dekiel też nie zaszkodzi.
Opublikowano 10 Kwietnia 201214 l Autor dzieki za rady* Ja *niestety nie bede tego robil.Oddam auto do P.Daneckiego z Piekar Śl. Gosc zna sie na tych autach takze jestem spokojny. ps.zaslepki sa bo sprawdzalismy ostatnio*