Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jasnobrązowa maż w silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa dotyczy Opla Corsy C samochodu zony silnik 1.2 benzyna. W w/w pojeździe po odkręceniu korka silnika gdzie dolewa się olej stwierdziłem na korku maż konsystencji kremu w kolorze kawy z mlekiem raczej jaśniejszej niz ciemniejszej. Auto porusza się 100% po mieście krótkie odcinki na niedogrzanym silniku do tego posiada instalacje gazową. Nie stwierdziłem ubytku płunu chłodzącego a mechanicy mówią ze to wilgoć i spowodowane taką jazdą. Z wydechu widziałem wydostawała się woda. To to faktycznie spowodowane jest jazdą nie niedogrzanym silniku i powstającą wilgocią czy jednak powód może być inny i to coś poważnego? Olej wymieniany i filtry też, tzn kupiliśmy ten pojazd i po kupnie wymienione. Przebieg 72 tyś potwierdzony. Dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

Tak to jest powód jazdy na krótkich odcinkach, gdzie samochód jest do końca nie rozgrzany a już jest gaszony. Też tak miałem jak mało jeździłem samochodem.

Opublikowano

Może to mieć jakieś negatywne skutki? Można coś z tym zrobić?

Opublikowano

Negatywnych skutków raczej niema. Można raz na jakiś czas się przejechać jakąś obwodnicą czy coś w tym stylu i autko trochę przegonić :wink:

Opublikowano

Temat omawiany i sam nawet sobie wytłumaczyłeś. Główna przyczyna to krótkie odcinki, a woda w wydechu, bo jest LPG.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...