Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zablokowanie składanej , tylnej kanapy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie, mam szybkie pytanie: gdzie znajduje się gniazdo na kluczyk przy tylnej kanapie w avancie, bo nijak nie mogę znaleźć:( albo jestem ślepy albo jest tak dobrze ukryte;) szukałem przy tej dźwigni od składania ale nie widzę...

Opublikowano

hmm czegoś takiego u siebie nie widziałem :wink: może występowało to jak opcja..

Powinno być tu:

92332069.jpg

Opublikowano

W uboższych wersjach tego zamknięcia na klucz nie ma :wink:

Może bolec boczny sie poluzował i nie można dzwiegienką otwozyć .

Opublikowano
hmm czegoś takiego u siebie nie widziałem :wink: może występowało to jak opcja..

W instrukcji niby jest a u mnie tam nie ma:

20120413174559.jpg

A pytam się bo nie mogę położyć jednej części oparcia...(tej większej), po pociągnięciu za dźwignię wyskakuje taki czerwony cypelek a oparcie ani drgnie...

myślałem, że jest zablokowane kluczykiem..

W uboższych wersjach tego zamknięcia na klucz nie ma :wink:

Może bolec boczny sie poluzował i nie można dzwiegienką otwozyć .

Który bolec?

Opublikowano

W instrukcji niby jest:

http://img840.imageshack.us/img840/7053/20120413174559.jpg

A pytam się bo nie mogę położyć jednej części oparcia...(tej większej), po pociągnięciu za dźwignię wyskakuje taki czerwony cypelek a oparcie ani drgnie...

byłem pierwszy :kox:

Opublikowano

W instrukcji niby jest:

http://img840.imageshack.us/img840/7053/20120413174559.jpg

byłem pierwszy :kox:

No fakt:) ale tylko o setne sekundy;-)

Opublikowano
:wink: Aby złożyć to większą część, musisz złożyć wpierw tą mniejszą, to wiesz? Oczywiście gdy jest roleta :decayed:
Opublikowano
:wink: Aby złożyć to większą część, musisz złożyć wpierw tą mniejszą, to wiesz? Oczywiście gdy jest roleta :decayed:

Ta mniejsza się składa bez problemu...z tą większa jest problem a nie chcę używać siły, bo jak ostatnio wyciągałem atrapę z b5 i użyłem siły to skończyło sie szukaniem nowej atrapy...;)

Opublikowano
Dokładnie...roleta wsunięta jest z tyłu większego oparcia i przy próbie złożenia siedzenia blokuje się o to mniejsze siedzenie
Opublikowano

jak wyskoczył ten bolec do góry to powinna się składać. Spróbuj może ją złożyć trzymając za uchwyt, trzyma ją tylko ten bolec z boku o którym pisze wrclaguna

Opublikowano
Dokładnie...roleta wsunięta jest z tyłu większego oparcia i przy próbie złożenia siedzenia blokuje się o to mniejsze siedzenie
jak wyskoczył ten bolec do góry to powinna się składać. Spróbuj może ją złożyć trzymając za uchwyt, trzyma ją tylko ten bolec z boku o którym pisze wrclaguna

Ok, wielkie dzięki za pomoc, wystarczyło trochę mocniej pociągnąć...:) idę się spalić ze wstydu...pozdrawiam.

Opublikowano

Spoko ważne że się udało :good: pozdro