Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Świała cofania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o pomoc a mianowicie w mojej audi niema wstecznego brakuje kostki która powinna być wpięta w skrzynie.Mam w domu druga audi siostry i patrzyłem jak jest u niej gdzie biegną te przewody w która wiązkę myślałem ze ktoś u mnie je wyciol ale sciaglem u siebie te koszulkę z tej wiązki prawie pod sam komputer i nic nie znalazłem uciętego od wstecznego powinien być przewód czerwono niebieski jak się nie mylę taki wychodzi u siorki i w bagażniku przy lampie ten jest od wstecznego rozkręciłem wiec te skrzynkę co jest pod szyba i wyjolem komputer i znalazłem tam taki przewód z tym kolorem na zdjęciu nr 1jest zaznaczony Moze mi ktoś podpowiedzieć czy to jest ten przewód od wstecznego i ta kostka ? 1 http://img585.imageshack.us/img585/8729/zdjcie0136u.jpg

2 http://img692.imageshack.us/img692/4864/zdjcie0139c.jpg zdjęcie kostki której brakuje w mojej audi

3 http://img141.imageshack.us/img141/8354/zdjcie0141t.jpg zdjęcie jak to wygląda u siorki i gdzie te przewody biegną

4 http://img849.imageshack.us/img849/8885/zdjcie0137k.jpg a to zdjęcie komputera pod którym jest ta kostka z pierwszej fotki i ten przewód z tym kolorem co z czujnika wychodzi. mam jeszcze jedno pytanko znalazłem sobie taka kostkę na złomie od b3 chyba w każdym bądź razie pasuje i taka sama jest jak u siorki mam pytanie do wstecznego idą dwa przewody ( + i - )?jak bym przeciagnol przewód pod samochodem 2zylowy do bagażnika to jak to podłączyć do lampy ?czy po włączeniu wstecznego na którymś z pinów w kostce przy skrzyni powinien być prąd ? czy działa to jakoś inaczej?ze trzeba prądowy dac na stałe a po włączeniu wstecznego czujnik załącza masę i świeci?jak napisałem głupotę w tym ostatnim to przepraszam ale się nie znam na elektryce wiec proszę was o poradę jak to podłączyć?

Opublikowano

Wygląda to tak: z bezpiecznika 31 wychodzi czarno-niebieski (+) idzie przez złącze 10 stykowe brązowe w zagłębieniu pod szybą zacisk 5 do wyłącznika na skrzyni i wraca na złącze 3-stykowe czerwone jako niebiesko-czerwony kabel zacisk 1 w tym samym miejscu. Sterowanie jest tylko plusem (+). Nawet jak kiedyś była skrzynia automat to kable powinny być. Powodzenia.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego za odpowiedz.Niestety jestem zielony z elektryki i nic mi to nie mówi może mi ktoś powiedzieć jak to prosto podłączyć na krótko żeby działało?A jak bym to zrobił tak;?u mnie niema wcale wtyczki jest tylko czujnik przy skrzyni z dwoma pinami przewodów nie mogę znaleźć ale wtyczkę mam powiedzmy ze z wtyczki wychodzą dwa przewody i w czujniku skrzyni są tez dwa piny jak bym te dwa przewody podłączył pod ten bezpiecznik 31 co jest od cofania to będzie to działać?bo do lampy dalej dochodzą te przewody u mnie zaginęły w komorze silnika.a jeśli źle myślę to niech mi ktoś powie jak to podłączyć jak bym z tej kostki pociągnął przewód 2zylowy pod samochodem do bagażnika i jak tam to podłączyć do lampy żeby działało ?