swimmer Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Witam! 1,9tdi ahu 1998r, pierwsze objawy były takie że temp. skakała ale nie przekraczała 90C, czy miasto czy trasa. Wymieniłem czujnik temp.wody oraz termostat. Przez jakiś miesiąc było ok i niedawno objawy powróciły. Na vag-u wartości temp. ok, na klimatroniku ok , układ odpowietrzony. Na desce pokazuje 80C i dalej nie idzie. Mechanik prawi że prawdopodobnie może być uszkodzony wskaźnik na blacie. Będę wdzięczny za jakieś wskazówki . Pozdrawiam.
Rafal-L Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 czujnik kupiles ori czy jakis zamiennik?? bo zamienniki czesto siadaja....
swimmer Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2012 niestety czujnik to jakiś zamiennik:kwasny:, a tak w przybliżeniu to jaka może być cena ori??
swimmer Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Witam! Po raz trzeci jestem u mechanika a sytuacja opisana przeze mnie bez zmian. To znaczy zmiany są ale gorsze temp na kanale 49- 69C, a na wskaźniku 70C i stoi czy miasto czy trasa. Gościu mówi że termostat( zamienik) ok, coś tam mówi że sprawdzał i takie tam wymijające odpowiedzi. Ma swój warsztat+ sklep. Już mnie krew zalewa bo powiedział że jak coś nie tak będzie to żebym się zgłosił za tydzień a ja już widzę że nie jest ok. Chyba kupię ori termostat i czujnik G6(?) i spróbuję sam. Ale z drugiej strony gość kasę wziął a usterka nie naprawiona. Koledzy co radzicie???? HELP
Fr0styyy. Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Kupuj ori czujnik i termostat. Problem solved
Rekomendowane odpowiedzi