Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Demontaż podgrzewanych spryskiwaczy w masce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuję wymontować dysze spryskiwaczy z maski samochodu. Jeżeli ktoś ma sprawdzony sposób jak to zrobić to proszę o podanie Bo mnie już krew zalewa a nie chcę uszkodzić blachy. Dodam że mam podgrzewane dysze.

Opublikowano

Otwierasz maskę i wypychasz spryski od strony silnika (wcześniej odłączając od nich wężyki od płynu - uważaj bo mogą pękać). Wypychaj z tej strony, która jest bliżej szyby przedniej. Powinny wyskoczyć bez większych problemów.

Opublikowano
  • Autor
Otwierasz maskę i wypychasz spryski od strony silnika (wcześniej odłączając od nich wężyki od płynu - uważaj bo mogą pękać). Wypychaj z tej strony, która jest bliżej szyby przedniej. Powinny wyskoczyć bez większych problemów.

Srawdzilem w ksiazce Sam Naprawiam i wzmianka jest o jakims zakrzywionym srubokrecie ktorym trzeba scisnac zabezpieczenie - tak wywnioskowalem. Skoro mowisz ze powinny wyskoczyc to bede probowac

Opublikowano

No jest taki ząbek zabezpieczający, trzeba go wcisnąć i wtedy wypychać tak jak napisałem wcześniej :)

Opublikowano
washerjets.jpg[/img]
Opublikowano
  • Autor

Kolego "dropsone" Zdjęcie przez Ciebie przedstawione tyczy się zwykłych dysz. A ja potrzebuje wymontować podgrzewane. Ale dziękuję za dobre chęci

Kolego "bava" Zrobiłem sobie taki przyrząd ale mam wrażenie że nie mogę ścisnąć tego zabezpieczenia. Rozumie że trzeba to ścisnąć i wypchnąć go na zewnątrz.

5a20f44ec7521a91m.jpg

Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz, ściskasz i wypychasz do góry. Ostatnio jak wyciągałem u siebie do czyszczenia wyszły bez najmniejszych problemów.

Opublikowano
  • Autor

No to będę próbował. A powiedz mi jak wygląda kwestia instalacji podgrzewania ? W którym miejscu jest złączka do rozłączenia przewodu ?

Opublikowano

Jak wyciągniesz spryski to w masce siedzi kawałek instalacji z kostkami do każdego ze sprysków, odpinasz kostki i po sprawie. Jak już je odepniesz to radziłbym kostki przykleić (np. taśmą izolacyjną) żeby nie uciekły do środka maski bo będzie problem :)

Opublikowano
Kolego "dropsone" Zdjęcie przez Ciebie przedstawione tyczy się zwykłych dysz. A ja potrzebuje wymontować podgrzewane. Ale dziękuję za dobre chęci

Kolego "bava" Zrobiłem sobie taki przyrząd ale mam wrażenie że nie mogę ścisnąć tego zabezpieczenia. Rozumie że trzeba to ścisnąć i wypchnąć go na zewnątrz.

http://images40.fotosik.pl/1544/5a20f44ec7521a91m.jpg

a w b5 byly wogole nie podgrzewane spryski? pozatym wyciaga sie je identycznie.... wiele razy wyciagalem swoje i wlasnie w taki sposob tylko potem trzeba je wyciagnac na zewnatrz (do gory) i odczepic kostki.... tak jak koledzy pisali wyzej

---------- Post dopisany at 07:19 ---------- Poprzedni post napisany at 07:11 ----------

wystarczy podwazyc ten jezyczek i pcznac caly spryskiwacz do gory i wychodzi ja zawsze urzywam plaskiego srobokreta

<a  href=http://img100.imageshack.us/img100/2417/2322435084.jpg' alt='2322435084.jpg'>

Opublikowano

Myślę że wątek możnaby podwiesić do warsztatu, co by potomni nie mieli już problemów :)