Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Wycena naprawy - możecie zerknąc okiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim. Nie wiedziałem gdzie założyć temat, więc daję tutaj. Finalizuję zakup a4 b5 95 rok. pojechałem do mechanika postronnego którego polecił mi znajomy i jest polecany też na tym forum. Chciałem by zrobił mi ogólną wycenę co od razu trzeba by zrobić po kupnie, a co za pare miesiecy. Oto lista z cenami i nazwą firmy lub firm po podawał różne do wyboru jakie by polecał.

tarcze przód (ok 150zl - ate)

klocki przód i tył (ok 70zl i 70zl - raicam)

zacisk tył prawy (ok 100zl)

wahacz prawy górny tylni (lemforder - ok 450zl , febi - ok 350zl , kager - ok 370zl)

wahacz lewy górny tylny (febi - ok. 155zl , kager - ok. 150zl , lemforder - 226zl)

z robotą całosc ok 1200/1300 zl na oko licząc te średnie/najdroższe czesci. wahacze w sumie mówił że się nie pali,

za jakieś 5, no maks 10 tys km zrobić.

i tu pytanie czy to "normalne" ceny, czy policzył jak za złoto? chce po zakupie auta najchętniej zrobic komplex naprawy wszystko co się da.

Opublikowano

ja policzyłem na szybko - 900 zł za części (średnie) i do tego 300 za robotę - 1200 zł - nie wydaje mi się to wygórowaną ceną. Jeżeli dostaniesz na wszystkie części paragony, to biorąc pod uwagę to, że jeszcze musi się przejechać do kilku sklepów, skołować to i wszystko zrobić, nie jest to duża kwota;)

Opublikowano

wez lepiej inne klocki, w 1.6 sa tarcze niewentylowane z przodu wiec i tak nie najlepiej hamuja, a kupowac do tego jeszcze jakies klocki z dolnej polki ..... doplac pare groszy i masz klocki ate

a co do tego zacisku z tylu za 100 zl - on jakis uzywany jest ? ja niedawno tez wymienialem zacisk z tylu - i za nowke placilem kolo 300zl z przesylka ......