Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Wymiana filtra gazu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdy nie narzekałem na moja instalacje LPG (II gen. Zavoli) sprawowala i sprawuje sie dobrze jednak...

mam jedno "ale" :] wczesniej srednie spalanie lpg wynosilo 12 - 13 litrow w miescie (90% miasto) no i wszystko fajnie bo to norma...

Jednak ku mojemu zdziwieniu ostatnio spalanie rowniez wynioslo 13 litrow jednak prz (90%) trasie !! Srednia z trasy wyszla mi 13 litrow i to mi juz normlanym sie nie wydaje... i nie gonilem auta ani szybko ani nie krecilem wysoko (kiepskie warunki na drodze)

Moje pytanie jest takie: czy przy wymianie filtra gazu jego spalanie zauwazalnie spadnie ? Mianowicie jak duży wpływ na spalanie moze miec sam filtr gazu ?? (filtr powietrza, swiece i inne pomijamy bo wsio jest na bierząco)

Opublikowano

Przy dobrze przytkanym filtrze gazu wzrost spalania rzędu 20% powyżej normy bardzo łatwo osiągnąć. Zauważyłeś na pewno, że od pewnego czasu auto jest wyraźnie zmulone i słabo wkręca się na obroty, trzeba mocno deptać żeby jechało?

Opublikowano
  • Autor

Przy dobrze przytkanym filtrze gazu wzrost spalania rzędu 20% powyżej normy bardzo łatwo osiągnąć. Zauważyłeś na pewno, że od pewnego czasu auto jest wyraźnie zmulone i słabo wkręca się na obroty, trzeba mocno deptać żeby jechało?

Zeby tak bardzo zauwazyc roznice to nie... moze odrobine słabiej idzie - wydaje mi sie to bardziej podswiadome odczucie badz kwestia przyzwyczajenia...

Zaskoczyła mnie najbardziej srednia spalania z trasy :/ --> 13 l. (tyle ile wczesniej w miescie)

Opublikowano

A tankowałeś tam gdzie zwykle?? Dystrybutory różnie leją i może stąd ta niewielka różnica.

Opublikowano
  • Autor

A tankowałeś tam gdzie zwykle?? Dystrybutory różnie leją i może stąd ta niewielka różnica.

Zawsze Statoil :]

Opublikowano

Najpierw zacznij od tego filtra gazu a później ewentualnie szukać dalej.Zalecają wymieniać tak co 7-10 tysięcy więc jak tego w ogóle jeszcze nie robiłeś to tym bardziej.U mnie w Felicji zawsze po wymianie jakiś czas auto lepiej jeździło.A tankuję na bp lub shell.

Opublikowano
  • Autor

Najpierw zacznij od tego filtra gazu a później ewentualnie szukać dalej.Zalecają wymieniać tak co 7-10 tysięcy więc jak tego w ogóle jeszcze nie robiłeś to tym bardziej.U mnie w Felicji zawsze po wymianie jakiś czas auto lepiej jeździło.

Pojade na przeglad gazu niech wymienia filter i zleja syf z parownika.

hmm filtra gazu jeszcze nie wymienialem a zrobilem na gazie jakies 6000 km. (nie wiem jak poprzedni wlasciciel)