Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Zapłon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem że znowu pytam :kox: ale ostatnio mechanik mi powiedział że mogę mieć źle ustawiony zapłon bo zanim samochód zapali trzeba często długo kręcić ale czasami pali za pierwszym i rano jak jest zimny to jak mu dodam gazu to obory najpierw spadają a za chwilę dopiero rosną ale tylko przy zimnym silniku tak jest :wallbash:

Opublikowano

Podepnę sie pod temat bo mam podobnie tylko w ABC,też dzieje sie to czasami.U mnie nie ma różnicy czy ciepły czy zimny,tylko jak już zapali to jest OK nie dusi ,jest dobrze.Dodam ze wymieniłem świece,kable,filtr paliwa,powietrza.Nie mam też LPG. :mysli:

Opublikowano

U mnie w ABC po odczekaniu około 2 min silnik zapala dobrze,ale gdy postój jest dłuższy niz 1 godzina to problem powraca,choć nie zawsze,częściej jest dobrze niż zle,ale jednak to mnie drażni.Nawet jak wróce z trasy i postawie auto na więcej jak godzine to czasami ma trudności z odpałem,a przecież silnik nie zdąrzy ostygnac tak do końca nawet zimą a co dopiero teraz.Jeśli chodzi o pompe to myśle że to nie jej wina,bo próbowałem rano przed odpałem parokrotnie załączać zapłon zeby ewentualnie pompa nabiła cisnienia ale to nie miało żadnego wpływu,musiałem go chełtać dłużej. :kwasny:

Opublikowano

A może podstawowa rzecz?Zajechany akumulator już jest?

Opublikowano

Tu możesz mieć racje,zawsze jak mam trudności z odpałem na fisie pojawia się ((O)) i piszczy sygnalizując słaby AQ,ale co dziwne kręci bardzo dobrze nawet na chwile nie przysłabnie.Zresztą nie jest stary bo ma ze 2 lata,spróbuje podładować na maxsa i zobacze czy pomoże.

Opublikowano
  • Autor

to że mechanicznie sie nie da to wiem al czy jest jakaś opcja żeby ustawić komputerem czy w ogóle się nie da??

Opublikowano
  • Autor

no ta tylko że jak jest zimny to chodzi na benzynie czyli mieszanka powinna się ustawiać pod benzynę?? i zapłon też?? a takie pytanko mówiłeś o spalaniu sutkowym :kox: a mnie w szkole uczyli stukowe :naughty: