Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o analize logów dynamicznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mojemu AFNowi ostatnio troche brakuje mocy - zlogowałem grupy 000,003.008,010,011 - prosze o opinie/analize.

Z góry dzięki

Log (0 - 000,010,011)

Log (1 - 003,008,011)

Opublikowano

Zapraszam ponownie z logami wykonanymi pojedynczo

Statyczne: 000,001,003,004,007,013

Statyczne w trybie Basic Settings: 000,003,004,011

Dynamiczne:000,001,003,004,008,010,011

Opublikowano
  • Autor

ok, dzis sie zrobi :)

---------- Post dopisany at 17:59 ---------- Poprzedni post napisany at 11:26 ----------

poniżej linki do pełnych logów, bede wdzieczny za opinie

Log (0 - 007)

Log (1 - 003,003,003)

Log (2 - 010)

Log (3 - 004,004,004)

Log (4 - 008)

Log (5 - 001,001)

Log (6 - 013)

Log (7 - 000,000,000)

Log (8 - 007)

Log (9 - 011,011)

Log (10 - 003,003,003)

Log (11 - 010)

Log (12 - 004,004,004)

---------- Post dopisany at 23:09 ---------- Poprzedni post napisany at 17:59 ----------

Panowie ....jakies pomysly co niedomaga ? czeka mnie dłuższa trasa ....chciałbym posprzątac problemy :)

---------- Post dopisany at 23:10 ---------- Poprzedni post napisany at 23:09 ----------

Panowie ....jakies pomysly co niedomaga ? czeka mnie dłuższa trasa ....chciałbym posprzątac problemy :)

Opublikowano

pedał gazu nie był do dechy, zapamiętaj że podczas logów pedał mocno do dechy!

czy log 001 statyczny był z załączoną klimą? jeżeli tak zrób go ponownie bez klimy, z wyłączonymi światłami, nawiewem i radiem, wszystko off i temp silnika 90C

statyczny kat wtrysku do korekty http://a4-klub.pl/showthread.php?t=6665

wymień filtr powietrza jak stary

masz katalizator?:D

turbo wolno wstaje i przepływka skromnie mierzy, w trasę możesz jechać bo problemy nie są poważne

podepnij wężyk od króćca przy grodzi do którego idzie wężyk od serva, wepnij się w miejsce tego wychodzącego i rozgałęziającego się na dwa, drugi koniec podepnij pod N75, sprawdzimy czy układ sterownia szczelny i zrób loga 011 i 003 od 1000 do 4000obr, wężyk kup najtańszy o średnicy wew ~2mm długości 2m

Opublikowano
  • Autor

dzieki za przejrzenie logów, odnosnie gazu ...bede pamietał nastepnym razem. Co do pozostałych rzeczy :

- logi statyczne bez klimy

- kąt wtrysku .... zerkne, az dziwne ze sie zmienil - przy rozrządzie dokładnie go ustawialismy

- filtr powietrza nówka

- kata brak :)

- przepływka Pierburg /ciągle na gwarancji - reklamowac ją ?/

Odnosnie wolnego wstawania turbo chyba znalazlem dzis przyczyne, przy trójniku w ok N75 jeden z przewodów miał przetarty oplot, wiec szczelnosc byla ok ale zagniatało przewód przy wibracjach - zmieniłem i jedzie duuużżżżo lepiej :). Jak z pozostałymi parametrami ...wtryski itd? Jest cos niepokojącego ?

Opublikowano

no więc prócz korekty kąta czeka cię korekta dawki bo masz za małą, poza tym szafa gra

Opublikowano
  • Autor

dzięki wielkie

Opublikowano

A ja bym kąta wtrysku nie ruszał... zrobi się chlodniej, temperatura paliwa spadnie i kąt wroci na swoje miejsce czyli w okolice ~50 w 000 Basic Settings.

Zakladam ze tak byl ustawiony.

Opublikowano
  • Autor

tak jest, celowalismy w nominał dla normy, a pozostałe parametry jak oceniasz Przemik ?

Opublikowano

jak żyje jeszcze takiego zdarzenia nie widziałem by z ~27 wróciło na 50...

5-10 jednostek to się zmienia podczas jednej jazdy bo jak się nagrzeje pasek i rozciągnie to kat trochę spada ale bez przesady nawet przy -30C nie zrobi się z 27 50

w jaki nominał celowaliście?

Opublikowano
  • Autor

parametr generalnie ma tendencje pływającą podczas ustawiania ....po zmianie rozrządu 49-53

Opublikowano

Zaloguj w wolnej chwili 000 Basic Settings i 007 stat.... zobaczymy co i jak... jesli dalej zle to bedzie trzeba podregulowac....

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

udalo mi sie po dłuższym czasie ustalic i usunąc przyczyne zamulonego auta, delikatnie przycinajace sie kierownice turbiny - po czyszczeniu wczoraj auto jak nowe. Dziekuje za pomoc