Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Avant 1.9TD - moje pierwsze upragnione ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

postanowiłem się pochwalić jak na razie udanym zakupem. Już prawie miesiąc mam przyjemność korzystać z niego. Jest to moje trzecie auto. Pierwszym miało być A3, skończyło się na Mercedesie C 2.2 benzyna+LPG z 95, którego rozbiłem w zimę wpadając w poślizg. Następcą był samochód tańszy. Golf III 1.9TD z 93. Teraz powiedziałem sobie że koniec, kolejny nie będzie wyborem z "rozsądku" bo trafia się dobre auto. Szukałem blisko z 2 miesiące, miał być automat ostatecznie jednak napatoczył się manual :)

Jak na razie jestem zachwycony.

Rocznik 2000 (pierwsza rejestracja z grudzień)

1.9TD AJM

Miłym zaskoczeniem było jak się okazało że auto posiada sportowe (fabryczne ale jednak) zawieszenie...

tak prezentował się na dzień zakupu...

7700b1d42768ef72m.jpg

62150792f1010a8cm.jpg

f3df2fdedd3cd54bm.jpg

----EDIT-----

Wyposażenie:

- kubełki przód, z pompowanym odcinkiem lędźwiowym, podgrzewane

- klimatronik

- el.szyby x2

- el. i podgrz. lusterka x2 :)

- dzielona tylna kanapa

- radio Symphony + BOSE

- ABS, EPS

- centralny zamek

- regulacja świateł

- felgi 16"

- zawieszenie 1BE

- szyberdach el.

- airbag x6

- nawigacja (ale wole tą w telefonie) :)

Plany na przyszłość:

- raczej lubuję się w seryjnych wyglądach... ale kto wie, może jakieś wskazówki okażą się pomocne i zachęcające do dalszych zabaw...

- na pewno głośniki z przodu muszę wymienić bo trzeszczą.

- przydałoby się naprawić FIS bo jak jest za ciepło to gubi linie, lub całkowicie zanika wyświetlanie.

Opublikowano

nie wyświetla zdjęć :whistling:

Opublikowano
  • Autor
nie wyświetla zdjęć :whistling:

już widać...

Opublikowano

ok już działa :wink: zawieszenie to 1BE czy faktycznie coś innego?

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie, 1BE.

Opublikowano

czyli zawieszka to fabryka :wink: myślałem, że pisząc "sportowe zawieszenie" będzie jakaś opona dotykająca nadkola :naughty: auto ładne gratki zakupu :thumbup1:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

ehh dodałem malutki opisik z wyposażeniem autka....

---------- Post dopisany 14-05-2012 at 22:06 ---------- Poprzedni post napisany 09-05-2012 at 15:31 ----------

Wielki MOD to nie jest, ale dziś kurier przywiózł mi siatkę do bagażnika :D

---------- Post dopisany at 22:06 ---------- Poprzedni post napisany at 22:06 ----------

Wielki MOD to nie jest, ale dziś kurier przywiózł mi siatkę do bagażnika :D

Opublikowano

Silnik jak mój, tylko moja 3 miesiące młodsza :decayed: kiera :thumbup1: kubełki i ogólnie nieźle, koło przydałoby się ładniejsze niż te 16 :whistling: ale nie wszystko na raz....

Opublikowano
  • Autor

Wpierw muszę rozrząd i filtry z olejem wymienić... A to już jest razem jakiś tysiaczek...

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

No coś koło tego niestety :facepalm: tarcze+ klocki, zależy jak tam też zawieszenie i inne cieknące pierdoły ..... ale pomyśl sobie, że jaki byś samochód nie kupił, Audi czy nie Audi to i tak musiał byś to wszystko zrobić. To tylko na początku tak po kieszeni boli, póżniej przy odrobinie szczęścia tylko płyny i filtry :wink: no i widzimisie własciciela ( zawiecha -35, ori koła itd :grin:)

Opublikowano
  • Autor

Oj tarcze z tyłu są już strasznie zjechane i kwalifikują się do wymiany. Do tego opony, ale jeszcze z nimi nie jest tak źle, ten sezon jeszcze pociągną :). Priorytet to rozrząd i filtry jak na razie.

Opublikowano

Super wozik identiko jak mój { prawie wszystko to samo } mój też jest 2000r. grudzień

Opublikowano
  • Autor

Właśnie po wyjeżdżeniu pełnego zbiornika jestem. Średnie spalanie wyszło 5,96 l w trybie mieszanym. 60% trasa, 40% miasto. Więc wynik uważam za jak najbardziej ok.

Opublikowano

Mi FIS pokazuje średnie w cyklu mieszanym 5,5l, nigdy nie wyliczałem kalkulatorem czy to prawda bo wolę żyć w nieświadomości i twierdzić, że tak rzeczywiście pali :grin:

Opublikowano
  • Autor

Hehe, co prawda to prawda ;)