Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przycisk centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z centralnym zamkiem, jest ustawiony ze powyżej 15 km na godzinę się zamyka drzwi, otwiera po wyjęciu kluczyka. W drzwiach kierowcy jest przełącznik do zamykania i otwierania wszystkich drzwi ale nie do końca działa. Zamyka ale nie otwiera, jak go wcisnę to coś tam z tyłu cyka ale drzwi zostają zamknięte. Denerwująca sprawa bo jak np. ktoś chce wsiąść to muszę sięgać do klamek albo gasić samochód. Z pilota wszystko działa normalnie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Sprawdź na początek błędy vagiem

Opublikowano

Wystarczy KOMFORT przekodować :wink: sprawdz jaką masz wartośc. Kalkulator w dłon i do dzieła .

Kodowanie modułu komfortu

Wybieramy opcję CODING 07 (aby aktywować dane funkcje dodajemy do siebie poniższe wartości i ich sumę zapisujemy jako kodowanie sterownika):

+1 – aktywacja alarmu (wersja dla UK i Irlandii)

+2 – potwierdzenie aktywacji/deaktywacji alarmu przez odpowiednią sygnalizację diody w drzwiach kierowcy

+4 – selektywny centralny zamek (podczas otwierania auta z pilota, jedno naciśnięcie przycisku otworzy tylko drzwi kierowcy, klapkę wlewu paliwa i wyłączy funkcję SAFE - drugie naciśnięcie otworzy pozostałe drzwi oraz odblokuje zamki maski i bagażnika)

+8 – aktywacja alarmu

+16 – blokada zamka klapy bagażnika po przekroczeniu 5km/h (zamek odblokuje się automatycznie po zwolnieniu poniżej 5km/h)

+32 – blokada zamków wszystkich drzwi po przekroczeniu 10km/h (zamki zostają otwarte dopiero po wyjęciu kluczyka z zapłonu, bądź przez manualne otworzenie drzwi przy pomocy przycisków zamka centralnego w tapicerce drzwi kierowcy)

+64 – aktywacja dodatkowych funkcji modułu komfortu (możliwość otwierania/zamykania szyb oraz szyberdachu przy pomocy zamka w drzwiach i pilota)

+128 – pojazd z kierownicą po prawej stronie

+256 – aktywacja czujników zbicia tylnych bocznych szyb (tylko dla nadwozia Avant wyposażonego w fabryczny alarm)

+512 – potwierdzenie udanego zamknięcia wszystkich zamków przy pomocy pilota przez pojedyncze mrugnięcie kierunkowskazami

+1024 – dodatkowe potwierdzenie aktywacji alarmu przez pojedynczy sygnał dźwiękowy z syreny alarmu

+2048 – zasady dot. zasilania podnośników szyb (po wyłączeniu zapłonu i wyjęciu kluczyka ze stacyjki podnośniki szyb będą zasilane jeszcze przez 10 minut lub do czasu aż nie zostaną otwarte drzwi)

+4096 – dodatkowe funkcje przeciwwłamaniowe W przypadku otwierania auta kluczykiem zostaną odblokowane tylko drzwi kierowcy, pozostałe drzwi i zamki zostaną odblokowane po włączeniu zapłonu. W przypadku gdy auto posiada fabryczny alarm po otwarciu drzwi kierowcy kluczykiem – zapłon musi zostać włączony w ciągu 15 sekund (w przeciwnym przypadku nastąpi wyzwolenie alarmu).

+8192 – wyłączenie funkcji SAFE (tylko dla USA i Kanada – wersje samochodów przeznaczone na ten rynek mają tylko jeden silnik w zamku, pozostałe auta mają dwa – jeden zamyka zamek a drugi aktywuje funkcję SAFE czyli brak możliwości odblokowania auta z wewnątrz - włącznik w tapicerce drzwi kierowcy - po zamknięciu samochodu pilotem lub kluczykiem)

+16384 – informacja dla silników szyb o zamontowanych szybach dwuwarstwowych

Adaptacja modułu komfortu

Wariant modułu komfortu – ADAPTATION 10, kanał 61:

0 – bez dodatkowego oświetlenia przestrzeni stóp, szyby tylnych drzwi w elektryce

1 – bez dodatkowego oświetlenia przestrzeni stóp, szyby tylnych drzwi w korbach

2 – dodatkowe oświetlenie stóp, szyby tylnych drzwi w elektryce

3 – dodatkowe oświetlenie stóp, szyby tylnych drzwi w korbach

Aktywacje poszczególnych opcji komfortu – ADAPTATION 10, kanał 62:

+1 – Komfortowe zamykanie szyb pilotem

+2 – Komfortowe otwieranie szyb pilotem

+4 – Komfortowe zamykanie szyb kluczykiem

+8 – Komfortowe otwieranie szyb kluczykiem

+16 – Komfortowe zamykanie szyberdachu pilotem

+32 – Komfortowe otwieranie szyberdachu pilotem

+64 – Komfortowe zamykanie szyberdachu kluczykiem

+128 – Komfortowe otwieranie szyberdachu kluczykiem

Opublikowano

Mam podobny problem, tzn. po wyjęciu kluczyka bądź naciśnięciu przycisku otwierania w drzwiach kierowcy nie odblokowuje mi tylko przednich drzwi pasażera. Podejrzewam że jakiś kabelek się przerwał w wiązce idącej od drzwi do słupka. Vag wywala mi błedy w komforcie:

01331 - Door Control Module: Driver Side (J386)

80-00 - Single-Wire Operation

01560 - Passenger Door

61-10 - Won't De-Safe - Intermittent

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem błędy jedyne jakie mi znalazło to :

VAG-COM Version: Release 409.1-S

Control Module Part Number: 8E0 959 433 AE

Component and/or Version: Komfortgerát T01 0315

Software Coding: 06752

Work Shop Code: WSC 63351

Additional Info: 8E1959801B Tőrsteuer.FS BRM 0002

Additional Info: 8E1959802B Tőrsteuer.BF BRM 0002

Additional Info: 8E0959801A Tőrsteuer.HL BRM 0002

Additional Info: 8E0959802A Tőrsteuer.HR BRM 0002

2 Faults Found:

01561 - Left Rear Door

61-00 - Won't De-Safe

01562 - Shareware Version. To Decode all DTCs

61-00 - Please Register/Activate

chciałem cos pozmieniać w sterowniku STG 35 (Zentralverriegelung) auswählen (Komfortsystem) ale VAG nie chce się nim połączyć.

Opublikowano
Sprawdzałem błędy jedyne jakie mi znalazło to :

VAG-COM Version: Release 409.1-S

Control Module Part Number: 8E0 959 433 AE

Component and/or Version: Komfortgerát T01 0315

Software Coding: 06752

Work Shop Code: WSC 63351

Additional Info: 8E1959801B Tőrsteuer.FS BRM 0002

Additional Info: 8E1959802B Tőrsteuer.BF BRM 0002

Additional Info: 8E0959801A Tőrsteuer.HL BRM 0002

Additional Info: 8E0959802A Tőrsteuer.HR BRM 0002

2 Faults Found:

01561 - Left Rear Door

61-00 - Won't De-Safe

01562 - Shareware Version. To Decode all DTCs

61-00 - Please Register/Activate

chciałem cos pozmieniać w sterowniku STG 35 (Zentralverriegelung) auswählen (Komfortsystem) ale VAG nie chce się nim połączyć.

Masz tylko mikrostyki do czyszczenia wg. błedów .

Po za tym za słaby kabel masz :wink:

Opublikowano
  • Autor

wiem ze słaby kupie lepszy tylko nie wiem jeszcze jaki jest dobry. Chodzi o styki w tym przełączniku?

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem nowy za 400 zł powinien być dobry sprzęt.

Zamek rozebrałem, rozsypał mi się 2 dni go składałem, działa ale różnicy nie ma. Po skanowaniu pokazuje mi 4 błędy:

01559 - drzwi kierowcy

01560 - drzwi pasażera

01561 - drzwi tylne lewe

01562 - drzwi tylne prawe

Nie da się ich usunąć, wiecie może dokładnie co one oznaczają ( te mikrostyki są dobre).

---------- Post dopisany 20-05-2012 at 03:47 ---------- Poprzedni post napisany 18-05-2012 at 22:52 ----------

widzę że nikt nie wie:kwasny:

Opublikowano
Kupiłem nowy za 400 zł powinien być dobry sprzęt.

Zamek rozebrałem, rozsypał mi się 2 dni go składałem, działa ale różnicy nie ma. Po skanowaniu pokazuje mi 4 błędy:

01559 - drzwi kierowcy

01560 - drzwi pasażera

01561 - drzwi tylne lewe

01562 - drzwi tylne prawe

Nie da się ich usunąć, wiecie może dokładnie co one oznaczają ( te mikrostyki są dobre).

---------- Post dopisany 20-05-2012 at 03:47 ---------- Poprzedni post napisany 18-05-2012 at 22:52 ----------

widzę że nikt nie wie:kwasny:

Może coś pomoże :hi:

01559

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01559

01560

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01560

01561

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01561

01562

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01562

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Opłaca się to kupować?

http://allegro.pl/mikrostyk-zamka-vw-audi-seat-skoda-vag-hermetyczny-i2364317576.html

---------- Post dopisany 01-06-2012 at 17:24 ---------- Poprzedni post napisany 27-05-2012 at 16:27 ----------

Sam sobie pomogłem bo nikt tu nie miał czasu, chęci albo wiedzy a może wszystko razem. Wymieniłem mikrostyki i dalej było to samo po 6 godzinach walki znalazłem jeden zimny lut i przerwany przewód.

http://img215.imageshack.us/img215/2991/dsc00080y.jpg