Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Falowanie i drgania na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukałem, ale nie znalazłem...Po odpaleniu auta np. po nocy odczuwalne są drgania/falowanie tak jakby od nierównej pracy silnika, przy czym wskazówka obrotomierza nieznacznie faluje. Po rozgrzaniu problem znika. Auto przed zakupem było sprawdzane komputerem na biegu jałowym, jak i podczas jazdy i nie pojawił się żaden błąd. Wszystkie wskazania dotyczące silnika i turbiny są bardzo dobre.

Jednak nie sprawdzałem, go zaraz po odpaleniu. Trochę mnie to denerwuje :kwasny: Mam zamiar poprosić kolegę o podpięcie się do zimnego silnika i sprawdzenie co jest grane, ale chciałem poprosić o radę na co zwrócić uwagę.

Z góry dziękuję za pomoc!!!

Opublikowano

miałem taką samą dolegliwość, autko miałem wtedy na gwarancji i wymienili: czujnik położenia wałka rozrządu(brak poprawy), zawór egr(brak poprawy), pompki-i tu choćby lepiej ale nie do końca, po czym sam wywaliłem dpf i problem znikł-zupełnie inny samochód bez tego filtra- zhamowałem go z ciekawości i wynik bardzo mnie zaskoczył-seria 191 ps. od 20kkm zero problemów z tym samochodem, po drodze zeswapowałem pompe oleju tak dla świętego spokoju.

Opublikowano

Witam u mnie też był podobny problem, ale jakoś specjalnie z tym nie walczyłem po prostu się przyzwycziłem. problem rozwiązał program u rogalottiego w mr motors i teraz jest ok

Opublikowano
  • Autor

Dzięki panowie za uwagi. Sprawdzę w tym tygodniu jak wygląda na kompie sprawa z dpf i dam znać (od tego zacznę).

Opublikowano

Nie wiem jak w B7, ale w B6 przyczyną był u mnie niesprawny termostat, może też być czujnik temp. płynu chłodzącego także możesz to sprawdzić. Działo się to oczywiście przy dodatnich temperaturach bo w zimie to normalna sprawa.