YATES Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 Już niebawem ślub,wesele i podróż poślubna na Teneryfę. Czy ktoś z naszego forum był w tym rejonie i może coś doradzić. Interesują mnie przede wszystkim co warto zwiedzić, jakie są przykładowe ceny ( paliwo,wypożyczenie samochodu,obiad w restauracji itp) ?? Kto jest w temacie to niech pisze o wszystkim - czym więcej informacji tym lepiej.
Tomeks Opublikowano 13 Maja 2008 Opublikowano 13 Maja 2008 podroz poslubna?-nawet w Irkucku bedzie za***iście
hhacek Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 ja bylem rok temu w Puerto de la Cruz, mialem 4* all inclusive i byl taki sobie . jedzenie i picie w kanajpach bylo tanie paliwo bylo polowe ceny w europie wiec teraz pewnie ok 0.70 centow wypozyczylem Jeepa wranglera , nie pamietam ile kosztowal ale tez bylo tanio, no i tania elektronika Fajne byl wulkan Teide mozna wjechac kolejka linowa na 3.555 metrow i watro . i w puerto warto isc do Loro Park, fajne Zoo. Czy pojecal bym tam jeszcze raz , raczej nie .
krzyniek Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 YATES moja siostra cioteczna tam mieszka na stałe więc jak chcesz dam Ci na pw do niej namiary i popytasz sam:)
YATES Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Opublikowano 14 Maja 2008 krzyniek to daj mi namiary na nią na PW. Jeśli chodzi o hotel to zamówiłem w biurze ALFA STAR - "Sol Tenerife" cztery gwiazdki, niestety tylko dwa posiłki dziennie , bo nie ma opcji ALL Incl. ( resztę sobie dokupię w restauracjach). Na upałach i tak jeść się tak strasznie nie chce. Hotel mimo stosunkowo niewysokiej ceny ( 2200zł/tydzień) ma bardzo dobre opinie wśród internautów i co najważniejsze leży tuż przy plaży w rozrywkowej miejscowości Playa de Las Americas.Wyjazd z POLSKI 11 czerwca.
YATES Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Opublikowano 14 Maja 2008 Cena niewysoka może dlatego,że ten hotel to nowość w ofercie Alfa Star http://www.alfastar.com.pl/oferta,Last%20minute/id_imprezy,36532/ Szkoda,że nie możemy z żoną przedłużyć o 3-4 dni urlopu, bo cena za 2 tygodnie jest wyższa tylko o 700zł Tydzień to może być za mało na zwiedzenie tak pięknej wyspy jak Teneryfa, a jeszcze trzeba trochę odpocząć, poopalać się na ciemnej,wulkanicznej plaży przy oceanie.
hhacek Opublikowano 14 Maja 2008 Opublikowano 14 Maja 2008 poopalać się na ciemnej,wulkanicznej plaży przy oceanie. fakt ze plaze z czarnym piaskiem wygladaja dosyc ciekawie. jest tez jedna plaza z bialym piaskiem (sztuczna) w stolicy ,Santa Cruz. Niestety jest ona oggrodzona od otwartej wody wiec nie ma fal, jest jak w basenie. a same miasto Santa Cruz warto ominac bo nie ma tam nic ciekawego.
taktuś Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 szwagier był na Kanarach, przesłał fajną fotkę z plaży - przy roznegliżowanej 70-letniej super lasce z Niemiec ja w życiu najdalej to w Wiśle byłem- też było ok
Rekomendowane odpowiedzi