Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Naprawa klapy bagażnika , niemoge otworzyć w żaden sposób bagażnika Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja to mam wogole kosmos :/ kluczykiem krece kluczem nic sie nie dzieje , kiedys klapa byla wymieniana i ktos lipe odpierdzielil , pare dni temu wymienialem zarowke w tylnej lampie po wymianie , wlaczam zaplon i od razu wyskoczyl mi blad podswietlania tablicy rejestracyjnej , wychodzze probuje otworzyc bagaznik a tu zero reakcji na przycisk i z pilota tez sie nic nie dzieje i juz kilka dni mam zamkniety bagaznik , od srodka niema mozliwosci sie dostac do bagaznika od zewnatrz kluczykiem nie dziala pilota tez nie , jakby caly bagaznik stracil prąd :/ moze ktos wie gdzie idzie wiazka zasilajaca albo cos zeby ja sprawdzic , slyszalem tez ze mozna jakos awaryjnie otworzyc bagaznik ale raczej watpie , bezpieczniki sprawdzone , zalamalem sie :/ ma ktos jakies pomysly ? probowalem skakas ,pukac juz prawie ze nawet kopac zeby cos zalapalo ale dalej nic :/ kluczyk powinien byc na srodku po prawej czy po lewej zeby byly otwarte ale i tak to pewnie nic nieda bo nikt tego nie podlaczyl przy wymianie klapy chyba szlifiera i nowa klapa :/ Ewentualnie jest możliwosc rozwiercenia zamka ? mimo ze krece kluczem brak reakcji to chyba i tak niema sensu

Opublikowano

ja bym wzial pile mechaniczna i rozcial;)

jezeli masz avanta to w klapie gdzie jest trojkat ostrzegawczy jest ukryta czerwona linka otwierania bagaznika

jezeli masz sedana to nie wiem:/

Opublikowano
  • Autor
ja bym wzial pile mechaniczna i rozcial;)

Tak poważnie to serio chyba szlifiera bedzie awaryjne otwieranie i kupienie nowej klapy bez żartów , może ktos sprawdzić czy w sedanie jest gdzies linka otwierania bagaznika jak to mowi niekrasz ? ewentualnie prosze o fotke gdzie sie znajduje wtedy bede probowac drutem ja otworzyc ,zrobie wtedy moze mala dziure od srodka w przyspawanej do reszty blaszce i sprobuje awaryjnie otworzyc ,tylko czy jest taka linka w sedanie :/ sprawdzcie koledzy , bede wdzieczny

Opublikowano

W sednie chyba ta linka jest w miejscu gdzie jest sruba prawej lampy.

Wyciagasz ta okragla zaslepke i tam powinna byc.

Opublikowano

a fotele w sedanie sie nie skladaja?

moze latwiej bedzie rozkrecic tylnia kanape by dostac sie do tej linki (czerowa, z oczkiem (fi 3-4cm) na koncu

albo jakos polke pod szyba tylnia zdemontowac i wejsc tam jakos by otworzyc ten zamek linka?

---------- Post dopisany at 16:10 ---------- Poprzedni post napisany at 16:06 ----------

w avancie, ta czerwona linka przy lampie prawej jest od zamka wlewu paliwa

Opublikowano
  • Autor

Fotele niestety sie nie skladaja, nawet gdy je wymontuje nadal jest zaspawana blacha :/ kurde juz myslalem ze jest ta linka, ale jak mowisz ze to od wlewu paliwa to dalej jestem w ciemnej duu...e a polka gorna tak samo , sama blacha przyspawana , podjelem decyzje jak otworze bagaznik sprzedaje ta audi bo sie do niej zrazilem i kupie b7 , ale problem wciaz jest :/ serio codziennie mysle coraz bardziej o szlifierce :D

Opublikowano

blokada zamka nie jest w zamku

a obok i od zamka do blokady (tam gdzie styka sie klapa i gora zderzaka) idzie drut ktory go otwiera (do tego drutu jest doczepiona na sztywno ta czerwona linka)

tak naprawde musisz sie dostac jakos do tego drutu i go odciagnac (moze szlifierka maly prostokat pod tablica rejestracyjna wytnij)

ale nie chce mi sie wierzyc ze audi nie przewidzialo takiej awarii i jakis awaryjny dostep musi byc;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Awaryjny dostęp jest kluczykiem kolego :) normalnie to albo z kluczyka przyciskiem albo przyciskiem w klapie a w razie awarji to kluczyk i manualnie sie otwiera ale ktos zmienial klape i wogole nie podlaczycl zamka , automatyka wysiadla i niema awaryjnego wyjscia . podjelem decyzje ze wole wyciac szlifierka duzy kwadrat po prostu za tylnym oparciem i wtedy bede kombinowac od srodka :) gdyby ktos mial jakis pomysl to czekam z niecierpliowscia :)

---------- Post dopisany 25-07-2012 at 22:32 ---------- Poprzedni post napisany 10-06-2012 at 15:46 ----------

Tak na przyszłośc dla przyszlych pokoleń to przetarły sie przewody od bagażnika, czasami wystarczy wyciągnąć na siłe lewa lampe ( urwac zawias,posklejac,lepsze to niz szlifierka) i srubokretem delikatnie ruszac przewody ktore sa w strone tylnej szyby(sa daleko głeboko) non stop wciskajac przycisk od klapy , jesli sie mocno nie przetarly to klapa załapie , wtedy juz jej nie zamykac tylko wymienic najlepiej przewody na nowe :) Dziękuje za pomoc wszystkim temat zamkniety

Opublikowano

taki mały oT :decayed: to sedany miały blachę za tylnymi fotelami ? bo tak czytam ,a mam sedana i niczego podobnego nie mam :kox:

Opublikowano

Tak jeżeli masz nieskładaną kanapę :)