Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik BKD-opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.ostatnio nosze sie z zamiarem kupna autka (nie audi) z silnikiem 2.0 TDI BKD (bo 1.9 wmodelu ktory chce kupic to jak na lekarstwo) czy ma ktos jakies opinie/doswiadczenia z ww motorem bo jakos nie moge sie przekonac do tych 2.0.pozdrawiam

Opublikowano

Mam w a4 Silnik BKD od 1.5roku odpukać zero problemów, byle silnik był po 2007r, wcześniej były z nim problemy

Opublikowano

ja mam VW Tourana z takim silnikiem-poza tym, że zaraz po kupnie padła turbina i termostat :decayed: problem był z dobraniem filtra paliwa, bo są jakieś dwa rodzaje w BKD, był problem z uszczelką od przewodu olejowego przy turbinie-ale to wina albo uszczelki, albo mechanika, który wymieniał turbinę-wymiana-w sumie, to pierdoły :wink: silnik zmapowany na 180/400 i bez problemów-lejesz ropę i jedziesz :wink: napisz, co chcesz kupić :wink:

Opublikowano
  • Autor

kupuje autobus-seat altea z ktorego roku masz tourana?

Opublikowano
kupuje autobus-seat altea z ktorego roku masz tourana?

pierwsza rejestracja była 22 grudnia 2004, jest u mnie w opisie rok produkcji:wink:

Opublikowano
  • Autor

Fakt nie zauwazylem,pisza ze 2004 to niby ta zj... seria a tobie chodzi,sam juz nie wiem co wybrac 1.9 105ps ktorych jest malo w sprzedazy czy 2.0 ktorych jest wiecej w dodatku z lepszym wyposazeniem ale niby bardziej awaryjne.

Opublikowano
Fakt nie zauwazylem,pisza ze 2004 to niby ta zj... seria a tobie chodzi,sam juz nie wiem co wybrac 1.9 105ps ktorych jest malo w sprzedazy czy 2.0 ktorych jest wiecej w dodatku z lepszym wyposazeniem ale niby bardziej awaryjne.

a niby pod jakim względem awaryjne?jestem też na forum tourana i jedyną bolączką pierwszych touranów to problem z czujnikiem ciśnienia w pompie ABS(wada fabryczna) i jakimiś pierdółkami elektrycznymi, jak czujniki, ale to pada wszędzie po jakimś czasie i/lub przebiegu

co do silnika 1,9- to powiem tak, w aucie z taką budą i takimi parametrami -zapomnij o tym silniku, bo się wku...wisz, przy pierwszym wyprzedzaniu z przynajmniej 5-oma osobami na pokładzie...koleś ma Tourana z 1,9 i szału dostaje za każdym razem, jak ktoś wolniej jedzie od niego, bo ciężko się wyprzedza, pamiętaj, ze Seat cięższy o prawie 300kg...

a jeśli już chodzi o ścisłość-to chyba masz na myśli Alhambrę, bo Altea do nie 7-mio osobówka, bo pisząc "autobus" to chyba taką opcję masz na myśli:wink:

Opublikowano
  • Autor

Szukam altei,ostatnio przejechalem sie taka 1.9 ale po programie na 130Ps i nie bylo zle,na forum leona naczytalem sie ze bkd to zlo i jakos boje sie tego silnika.

Opublikowano
Szukam altei,ostatnio przejechalem sie taka 1.9 ale po programie na 130Ps i nie bylo zle,na forum leona naczytalem sie ze bkd to zlo i jakos boje sie tego silnika.

Każdy piszę wtedy jak ma problem i dlatego tyle złych opinii, pomyśl co by było jak wypowiedzieli by się ci którzy nie mają problemu z tym silnikiem. Po prostu tacy ludzie często nie zaglądają na forum, bo i po co pochwalić się, że ich auto się nie psuje?

Ja mam BKD zrobiony program na 200KM i hula

Opublikowano

W BKD czesto pekały głowice ale jak juz ma troche najechane to poprzedni właściciel pewnie wymienił. BKD ma duzy potencjał wkładasz gtb22, wydech, fmic i robi sie 230-250 KM

Opublikowano

A ja mam pytanie jak poznac co mam za silnik czy bkd czy brd czy kij wie jaki

Opublikowano
A ja mam pytanie jak poznac co mam za silnik czy bkd czy brd czy kij wie jaki

Masz w książce serwisowej, na obudowie paska rozrządu i we wnęce koła zapasowego

Opublikowano

Każdy piszę wtedy jak ma problem i dlatego tyle złych opinii, pomyśl co by było jak wypowiedzieli by się ci którzy nie mają problemu z tym silnikiem. Po prostu tacy ludzie często nie zaglądają na forum, bo i po co pochwalić się, że ich auto się nie psuje?

Ja mam BKD zrobiony program na 200KM i hula

no właśnie-opinie są tylko tych, którym autko się psuje, tak jak tu na forum osławiony silnik BLB-oczywiście są tacy, którzy jeżdżą i się tym cieszą bez problemów, mój BKD ma już trochę nalatane, co zmusiło dealera, od którego kupiłem auto, to cofnięcia licznika :punish:, auto po programie i poprzedni właściciel-no nie oszczędzał auta-na razie bez poważniejszych problemów

Opublikowano

mój tata ma tourana z 2008 roku właśnie 2,0 BKD . Jest na razie z nim zero problemów, ale przelot tego auta to 54tyś :decayed: Ogólnie też naczytałem się sporo złych opinii na temat tych silników przed 2008 rokiem, ale właśnie jak wspominacie złą opinie tworzą ludzie którzy miesli jakieś problemy z tym silnikiem a Ci którzy nie maja żadnych nie zaglądają na forum bo nie maja po co :wink:

To mówisz Krystian ze altea jednak :wink:

Opublikowano

Sam jestem tego przykładem, trafiłem na forum, bo miałem problemy z autem:grin:

Opublikowano

No jak ktośmiał BLB i wymienił na BKD to jest skok milowy:))) Ja tak mam i powiem OGIEN:) 0 P\problemów "odpikać w niemalowane" :)