Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Vibe Black Air II + 12" opinie ? jaki wzmak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... powiedzcie mi co sądzicie o tym głośniku ?

na dniach będe go miał u siebie... jaki wzmak dokupić do niego... mam na oku pewną pozycje... marka śmieszna ale podobno daje rade .. sam Nosb mi go doradził :decayed::decayed:

PEIYING PY2H30R ALIEN POTĘGA MOCY OKAZJA !!!! (2424511683) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

chyba, że ma ktoś jakąś używke w dobrych pieniążkach.. ?

jakie kable mi doradzicie do tego ? skrzynie(obudowe) ?

Opublikowano

co do wzmacniacza to fakt, raczej tej marki ja nie wybrałbym. Ostatnio kupiłem dla siebie wzmak CARPOWERa HPB-1502 (w mostku ma 1x500W RMS w 4Ohm), cena używek ok 300pln, czasami zdażają się taniej (ja wyrwałem za 250pln z wysyłką).

A głośnik..nigdy nie słyszałem Vibe i sam jestem ciekaw opinii innych, bo też rozglądam się za czymś dla siebie.

Co do skrzyni to jeśli lubisz głębokie zejścia to szczelinowa lub jakiś br, jeśli słuchasz szybkiej muzyki i zależy Ci na miejscu w bagażniku to zamknięta i skrzynka tylko z MDFu.

Opublikowano

Ja posiadam owego Vibe tylko ze w 10" i w BR. W swoim zyciu juz troche glosnikow przesluchalem. Glosnik gra moim zdaniem "twardo" ale jak da mu sie troche dobrych W to potrafi dach ruszyc ( przez wielu ludzi ponoc jest to jakis wyznacznik dobrego glosnika :grin: ). Karmie go Crunch PowerZone dajac jemu cos okolo 500 W i wiem ze lyknie jeszcze wiecej i mial by kontroli wiecej. Mysle ze przetwornik godny polecenia, ale raczej nie na rock czy tez pop, oczywiscie mozna zrobic mu closed i 10" i powinien byc troche szybszy.. glosnik raczej ( moim zdaniem ) pasuje pod HH czy tez czarne rytmy. Nosb ma troche racji bo ten peing ma moc i tyle.. carpower hmm, ma rowniez moc i ponoc ma cos z jakoscia, ale testowalem jego mniejszego brata i nie ma deklarowanej mocy a powyzej to juz duze THD. Mialem kiedys ReAudio Re12S4 i to byl i nadal jest bardziej uniwerslany i bardziej odpowiadajacy mojemu gustowi glosnik. Mial za malo mocy wiec zmienilem na Vibe.. Jak bede mial mozliwosc to napewno zmienie na ReAudio, ale to juz kasa, i pozniej wzmak to tez kasa.. wiec plumka nadal Vibe. Tyle.. :decayed:

Opublikowano

Ja też kiedyś miałem RE-AUDIO SE10, miał on 600W RMS i potrafił wiele...138dB na nim osiągnąłem...ale na chwilę obecną nie potrzeba mi aż tyle W. Głośnik świetnie radził sobie z każdym typem muzyki a miałem go w skrzyni szczelinowej.

Opublikowano

ReAudio mialem i w BR i w closed i w kazdej skrzyni gral b.dobrze. W closed super gral w rocku, pop-ie, gitarka, utwory koncertowe - poprostu super. W Czarnym rytmach lepiej sprawdzal sie w BR ale i w closed mu nie brakowalo wychylu, chyba cos okolo 12mm xmax, ale do czego chce dojsc, vibe moim skromnym zdaniem jest mniej uniwersalny i ogranicza mnie czasem na roznych utowarach i mam niedosyt. Dlatego jak bede mial mozliwosc to moze kieeeedys kupie sobie SR'ke. Vibe polecam za naprawde mocny kick co nawet sama guma zawieszenia glosnika jest super twarda i mocna dlatego moc dla niego jest wazna aby nim dobrze ruszyc ale i wyhamowac., fajnie zejscie, i na przyzwoitym poziomie jakosciowo.

Opublikowano
  • Autor

słucham właśnie głównie hip hopu, soul'u ... powiedzcie mi gdzie można kupić jakieś gotowe skrzynki czy może samemu coś zbudowac.... ?

każdy sugeruje się marką tego wzmaka a podobno konkretnie ten model daje rade...

a kable, jakiej marki ? czym sie sugerowac.... ?

Opublikowano

Na przednie glosniki do wzmacniacza mam kable SoundQuest (10 mm ) a na suba mam Dietz-a ( 20mm ). Szukaj 20-30 mm z dietz-a i powinny wystarczyc ( szukaj w zestawach, to bedziesz mial i bezpiecznik i oczka itd. masowy bedzie krotki wiec tylko pod jakas sróbe). Mam znajomego co ma wzmaka z peinga i .. gra. Nic wiecej na ten temat firmy nie znam, czytalem gdzies w necie, ze to mocne wzmaki i ponoc daja rade.

Co do skrzynki, jak zaczynalem temat z CA to kupiłem gotowa skrzynke, pozniej to juz stare meble, deski szly w ruch. Pozniej MDF, o wiele taniej samemu zrobic jesli ktos ma gdzie i czym i chec do klepania skrzynek :wink:

Opublikowano
  • Autor

no wlasnie i moge zrobić dostosowaną do swojego kufra i potrzeb.... a oprócz MDFu trzeba w środku wyścielać w jakiś sposób skrzynie.. na co zwrócić uwage?

Opublikowano

Zobacz pozniej w ilu Litrach glosnik powinien grac, poczytaj w necie.. A jesli chodzi o wygluszanie skrzyni, to kupilem watoline i sam sprawdzalem. W BR skrzyni nie wytlumialem zas w closed owszem.. Obecnie przy Vibe 10" w BR nie mam nic w srodku. W wolnej chwili zrobie dla niego closed i mam nadzieje ze troche szybszy bedzie.

Opublikowano

Jak będziesz robił zamknięta to wygłusz i dobrze uszczelnij połączenia.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Na allegro znalazłem to:

Vibe blackair 12 Okazjaa (2435790746) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

i to:

2 x Vibe Black Air II dB 10'' (2434944086) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

te po zawodach mogą być zmęczone chyba?

Opłaca się czy lepiej poczekać na coś lepszego?

Myślałem jeszcze o jakimś JL ale tam podobnie jak z RE trzeba fundusza konkretnego...sam nie wiem..

Opublikowano

Ta 12-stka z gory widac ze ok, z dolu porysowana jak by ktos ja ciagal. 10-tki coz.. rowniez jakas porysowana od dolu. Ja posiadam jedna taka 10-tke od 3 lat i nie ma tam ani jednej rysy. Z uzywanymi glosnikami roznie wychodzi, stety albo niestety ale ja nie biore uzywanych glosnikow tym bardziej z allegro. W nie sie nie wejdzie.. jak uzywki to tylko z pewnej reki i z reki do reki podane bo wiele sie czyta ze uszkodzone przychodza i pozniej problemy. Chodz sprzedalem swoje ReAudio na allegro, to bylem w strachu czy oby napewno dojdzie i nie bedzie chodzby magnes przesuniety.. JL fajny jakosciowo glosnik, na rowni z ReAudio, Rockforda mozesz poszukac rowniez ladnie graja, tym bardziej ze wolisz HH, czy tez Carvin Vega - chodz to nadal nie sa tanie glosniki. I te drozsze glosniki pamietaj ze i mocy musza miec lepszej, wiekszej i wzmacniacz musi miec niezle tlumienie i z dobrymi filtrami, bo rozbuchac glosnik i pozniej znieksztalcenia i kaput z glosnikiem :wink: