Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Próba poprawy nagłośnienia- prośba o radę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drodzy koledzy, chciałbym poprawić audio w mojej niuni, ale jak to zwykle bywa całe przedsięwzięcie jest ograniczone finansowo oraz brakuje wiedzy technicznej która ułatwiłaby dobór i montaż. Obecnie mam w autku zamontowane radio Pioneer DEH4000 ub, z przodu zestaw głośników Mac Audio X 2.13 a na tylnej półce siedzą głośniki Nokii 13tki które wcześniej były z przodu seryjnie założone.

Chciałbym dokupić wzmacniacz w granicach 300-350 pln i jakieś głośniki 16 (myślałem o powerbass s675) na tył( nie mam możliwości przeprowadzenia przeróbek umożliwiających montaż do przodu 16tki). I teraz nie wiem co dalej bo tak, radyjko ma tylko 2 wyjścia chinch a nie chce się go pozbywać a rozumiem że do niego można podłączyć tylko wzmacniacz 2 kanałowy? Jak wygląda podłączenie takiego zestawu? radio podłączam pod wzmaka, od wzmacniacza idzie podłączenie do np przednich głośników a tył zostawiam wpięty bezpośrednio do radia, czy może inaczej to rozwiązać, lub może lepiej jest kupić wzmacniacz 4 kanałowy i zbierać pieniążki na inne radio? Wiem, że ludzi ocenia się po pytaniach ale naprawdę moja wiedza na dany temat jest mocno ograniczona i dlatego szukam pomocy, a budżet ogranicza mnie do tego stopnia, że nie mogę po prostu zlecić zakupu i montażu w serwisie Car-audio. A i najważniejsze jaki wzmacniacz? szukać używanych markowych, czy lepiej kupić nowy ale zarazem z "niższej półki"? Co jest wyznacznikiem jakości w wzmacniaczach? Czy oprócz kabli i w/w sprzętu muszę jeszcze coś kupować?

Głośniki Powerbass to dobry wybór czy może coś innego? Dziękuję z góry wszystkim za zainteresowanie tematem.

Opublikowano

Cześć.Radio masz niezłe więc myślę że możesz spokojnie podłączyć bezpośrednio pod radio przód i tył a do wyjścia chinch w radiu podłączysz wzmaka.Od wzmaka oczywiście napęd na 2 głośniki w półce.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

SIGNAT ROC1 GWARANCJA (2464503461) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Bardzo dobry wzmacniacz, a zarazem tani. Z tego co wiem za nowy który by dorównywał mu to byś musiał dać około 1500pln. Miałem taki połączony z tempo 6 dawał fenomenalny efekt.