Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy mogę tak jeździć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko, mam problem komp pokazał błąd:

16705 - czujnik obrotów silnika G28

I moje pytanie brzmi:

Czy mogę z uszkodzonym czujnikiem jeździć, czujnik będzie u mnie dopiero kolo czwartku a ja muszę zrobić autem około 2x 150km mogę jechać autem czy mam sobie darować ?:eusathink:

Opublikowano

Tzn jezdzic mozesz bo jesli samochód jezdzi a bład sie wyswietla to jest to bład sporadyczny który nie wpływa znacząco na prace silnika.Być moze przez chwilę był nieprawidłowy sygnał z owego czyjnika. Jednak musisz wziąć to pod uwage że jesli ten czujnik całkowicie ulegnie uszkodzeniu praca silnika bedzie niemozliwa ponieważ sygnał z tego czujnika jest podstawa do pracy silnika:)

Jesli mozesz powiedz jak sprawuje sie silnik bo mysle o zakupie własnie b6 z tym silnikem. Jaki masz przebieg?

Opublikowano
  • Autor

aaaa czyli krótko mówiąc mogę sobie jechać i nagle zgaśnie mi silnik i może być po ptakach ? bo skasowanie błędu nic nie dało cały czas sie pojawia ten sam.

Opublikowano
aaaa czyli krótko mówiąc mogę sobie jechać i nagle zgaśnie mi silnik i może być po ptakach ? bo skasowanie błędu nic nie dało cały czas sie pojawia ten sam.

dokładnie tak jak mówisz i wtedy albo laweta albo holowanie:decayed: ja bym ryzyka nie podjął:grin:

Opublikowano
  • Autor

dokładnie tak jak mówisz i wtedy albo laweta albo holowanie:decayed: ja bym ryzyka nie podjął:grin:

:kwasny: nie no ryzyko jest spore a laweta droga :grin:

Opublikowano

Witam

W przypadku uszkodzonego czujnika G28 rolę "bierze" na siebie czujnik G40 -> czujnik wałka rozrządu. Możesz jeździć, tylko wymień go przy okazji. Oczywiście jeśli mówimy o silnikach z PD. W VP rolę tę prawdopodobnie przejmuje G80

Pozdrawiam

Jakub

Opublikowano
  • Autor
Witam

W przypadku uszkodzonego czujnika G28 rolę "bierze" na siebie czujnik G40 -> czujnik wałka rozrządu. Możesz jeździć, tylko wymień go przy okazji. Oczywiście jeśli mówimy o silnikach z PD. W VP rolę tę prawdopodobnie przejmuje G80

Pozdrawiam

Jakub

wymieniony będzie jak najszybciej się da, a to jest możliwe ze samochód mi stanie i dalej nie pojedzie ?

Opublikowano

Oczywiscie że jest to mozliwe lecz m oze byc tak że bedziesz jedził rok i nic sie nie stanie:) Jak jezdzisz w miare blisko domu to sie nie bój gorzej jak jechałbys gdzieś za granicę;)

Opublikowano
  • Autor

nie za granice to ja nie jadę:decayed: bede jeździł w koło komina az nie przyjdzie częsc :decayed:

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego chcesz od razu wymienić czujnik, należało najpierw sprawdzić okablowanie, następnie sprawdzić mocowanie czujnika oraz czy są opiłki metalu, które powodują zakłócenie sygnału, a błąd na to wskazuje.

Opublikowano
  • Autor
Nie rozumiem dlaczego chcesz od razu wymienić czujnik, należało najpierw sprawdzić okablowanie, następnie sprawdzić mocowanie czujnika oraz czy są opiłki metalu, które powodują zakłócenie sygnału, a błąd na to wskazuje.

widzisz człowiek cały czas się uczy :whistling: dzięki