Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHH] Flash od 2,5 TDI w 1,9 TDI ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie wróciłem od gościa , który zajmuje się chiptunungiem TDI. Oczywiście chciałem nieco podkręcić moją perełkę choć kumple twierdzili, że fajnie jeździ, szczególnie na biegach od 1 do 3. Przed chipowaniem miałem w aucie "tajemniczy" włącznik, po naciśnięciu którego odczuwalna była zmiana mocy. Po lekturze na forum wywnioskowałem, że to jakiś box i należy sie tego pozbyć, więc to dodatkowo mnie zmobilizowało. Po rozebraniu sterowanika okazało się rzeczywiście, że jest tam coś wlutowane a dodatkowo gość twierdzi , że był tam flash z silnika 2,5 TDI. Tymczasowo mi coś wgrał przez złączei zamienił flash na taki z 1,9 TDI , ale auto jest dużo bardziej mułowate niż przed zabiegiem. Gość ma mi zrobić jakiś program , ale zastanawia mnie jedno: czy jesli program nie będzie mnie satysfakcjonował nie wrócić do opcji pierwotnej choć dziwnej nieco przyznajcie ? :) Każda opinia cenna, czekam na wypowiedzi.

Opublikowano

Pewnie Autoseba :polew:

Opublikowano
  • Autor

rob555 - bardzo merytoryczna wypowiedź, jak na prawdziwego tunera przystało :notworthy:

Opublikowano

Ja byłem u goscia co zajmuje sie tuningiem i umnie w sterowniku byl falsh od pegasusa,pogralismy troche

Opublikowano

gość twierdzi , że był tam flash z silnika 2,5 TDI.

ja juz bym do niego nie wracal ....

[a moze masz dospawane 2 dodatkowe cylindry ... :polew: ]

Opublikowano

Witaj.Do tego pseudotunera nie wracaj.Lepiej zgłoś się do Dynosoft Wrocław masz w okolicy.

A Szczerze to nie wiem na ile zamierzasz podkręcić samochód ale zmiana końcówek wtrysków na 216 i wgranie dobrego programu to podstawa,więcej dowiesz się czytając forum lub złap kontakt z Witkiem "Rogalotti" on uleczy Cię od wszystkiego złego.Pozdrawiam.

Opublikowano

Kolego ja byłem u Rogalottiego w środę 14.05. Zmieniłem końcówki wtrysków na 0.216 AHY. Priorytetem dla mnie było podkręcenie silnika ale bez zbędnego zadymienia. Rogal wywiązał się z zadania perfekcyjnie - samochód dwie i pół godziny był hamowany - Witek zrobił chyba z dwadzieścia korekt softu. Wynik to 150 km i 318 nm - bezdymnie - nie ma jak u niektórych kolegów Stefana Batorego z tyłu samochodu :polew: . Jazda teraz to prawdziwa przyjemność - polecam. Ja przyjechałem do Rogala 400 km w jedną stronę - warto było. :th:

Opublikowano

rob555 - bardzo merytoryczna wypowiedź, jak na prawdziwego tunera przystało :notworthy:

Nikt inny mi w Twojej okolicy nie przychodzi do glowy kto by mogl takie pierdoly wygadywac....

Koledzy juz wypowiedzieli sie za mnie w tym temacie...wiec dodam tylko tyle : po prawidlowo napisanym programie roznice sa odczuwalne zdecydowanie na + w porownianiu do boxa/rezystora czy cokolwiek tam miales.