Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o analizę logow i błędów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grupy: 008,010,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 013,003,011,013,003,011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 001,003,004,001,003,004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

proszę o analize logów już nie daje rady z moją niunią mam problem z drganiami kierownicy oraz całej budy na wolnych obrotach-wymieniłem łącznik elastyczny poduszki skrzyni i silnika. po drugie odcina mi turbo przy ok 3000 obr. wogule takie słabe autko zawór n75 ok turbina wyczyszczona sztanga pracuje filtry wymienione błędów zero zapłon ustawiony na 100% ok.nie wiem już co robić może w logach coś będzie.

błędy 2 Faults Found:

00550 - Start of Injection Regulation

17-10 - Control Difference - Intermittent

00519 - Shareware Version. To Decode all DTCs

28-00 - Please Register/Activate

Opublikowano

Rafał zrób logi jak należy i nie w trybie awaryjnym po drugie dlaczego najpierw robisz sobie koszta zamiast zrobic komplet logów według błedu 550 kąt wtrysku jest poza regulacją i czujnik map sensor w ecu moze jest zaolejony generalnie komplet logów robionych pojedynczo na początek

Opublikowano
  • Autor

czyli jak mam zrobic te logi robiłem według instrukcji i nie wiedziałem ze jestem w trybie awaryjnym,a co do początku wtrysku to pisze błąd sporadyczny.help

Opublikowano

Nie czułeś, że auto nie ma kompletnie dynamiki ? To nie Ty byłeś w trybie awaryjnym tylko sterownik silnika :) Opis, że jest błąd sporadyczny wcale nie oznacza, że nie jest to błąd trwały. Loguj maksymalnie po dwie grupy jednocześnie a przy tych błędach zloguj dynamicznie takie grupy : 003 z 011, 008 z 010 i 001 z 004. Ponadto statycznie grupę 000 w trybie Basic Settings oraz statycznie grupę 010 w zwykłym trybie czyli Meas. Blocks i pamiętaj aby przed każdym ponownym logiem zgasić i ponownie uruchomić silnik - ta opcja pozwoli na zresetowanie już aktywowanego trybu awaryjnego pod warunkiem, że błąd 00519 da się wcześniej skasować - jeśli nie to musisz najpierw sprawdzić wiązkę kabli od czujnika G71 lub wężyk podciśnienia, który idzie do sterownika silnika jak i ten odcinek, który jest wewnątrz jego metalowej obudowy a gwarantuję, że coś jest nie tak z czujnikiem G71 lub jego okablowaniem albo jego osprzętem (wężykiem ciśnieniowym idącym do ECU) skoro sterownik silnika zapisuje tylko jego błąd z pominięciem błędu 00575 i typowego dla 00519 przeładowania na max turbosprężarki gdzie ów błąd jest generowany automatycznie. Na błąd 00550 ma również wpływ powietrze w przewodzie paliwowym więc warto zwrócić na to uwagę jak i na fakt kiedy ostatnio zmieniałeś filtr paliwa bo nie pierwszy raz okazuje się, jak pytam się kolegów z różnych for, że auto z przebiegiem 200.000 km nigdy nie miało zmienianego filtra paliwa.