Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Padające turbo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich na forum

Właśnie wróciłem moja"4" z trasy i tuż przed garażem jest zakręt i mała góreczka redukcja na dwójeczkę gaz w podłogę i co powolutku do przodu trzeci bieg to samo tak jak by turbo zamilkło wiec kołuje na drugi krąg. To samo dwójeczka gaz no i moc jest na trojce to samo wie skusiłem sie na jeszcze jedna rundę i znowu tak jak by turbo sie nie załączało i nie ma tzw kopyta w przedziale 2200-2800 obr/min. Ktoś może z użytkowników tak miał ?

A4 2.0 tdi bre 2006 r 165 tyś nalatane

Opublikowano

obstawiam że łopatki zapieczone. Jak masz gruchę od turbo to odłącz wężyk i pryśnij lekko WD do środka, potem pryśnij tam pod gruszką jak jest to ścięgno spryskaj go WD, weź potem jakieś szczybce złap za tą ruchomą cześć pod gruszką to ścięgienko i ją rozruszaj. U mnie to pomogło

Opublikowano
witam wszystkich na forum

Właśnie wróciłem moja"4" z trasy i tuż przed garażem jest zakręt i mała góreczka redukcja na dwójeczkę gaz w podłogę i co powolutku do przodu trzeci bieg to samo tak jak by turbo zamilkło wiec kołuje na drugi krąg. To samo dwójeczka gaz no i moc jest na trojce to samo wie skusiłem sie na jeszcze jedna rundę i znowu tak jak by turbo sie nie załączało i nie ma tzw kopyta w przedziale 2200-2800 obr/min. Ktoś może z użytkowników tak miał ?

A4 2.0 tdi bre 2006 r 165 tyś nalatane

Nie wiem skąd jesteś, ale najlepiej będzie jeśli skołujesz VCDS-a do autka, podłączysz i zrobisz logi, oraz sprawdzisz czy są jakieś błędy zapisane w sterowniku. Zagadaj na forum do kogoś z Twojej okolicy jeżeli nie masz dostępu do kabla i programu.

Opublikowano
  • Autor

Dzieki biczan jutro kumpel podepnie fisa i zobaczymy co pokaże a co tego.

sebastiank1 : Gdzieś czytałem posta ze taki zabieg z grucha tez mobilkowi pomógł

---------- Post dopisany 03-07-2012 at 07:39 ---------- Poprzedni post napisany 02-07-2012 at 19:51 ----------

wygląda na to że ma zatkany EGR

---------- Post dopisany at 13:59 ---------- Poprzedni post napisany at 07:39 ----------

koledzy ile kosztuje nowy zawór EGR |?

Opublikowano

w ASO kosztuje 1148zł, na allegro pewnie kilka stówek mniej... EGR faktycznie masz zatkany?

Opublikowano
  • Autor

kolega podpiął kompazaworu zdiagnozował zatkany egr w poniedziałek jade na warsztat na czyszczenie

---------- Post dopisany 09-07-2012 at 19:42 ---------- Poprzedni post napisany 05-07-2012 at 05:43 ----------

jak sie okazało zaworu nie da rady wyczyścić wiec pozostaje wstawić nowy

Opublikowano

sebastiank1

ale psiknąć WD do wężyka w stronę turbo czy w stronę gruchy?mówisz o łopatkach turbiny???

bo mam ten problem,czasem jest zero mocy jak bym miał pod maską 1.4 a nie 2.5:facepalm:

Opublikowano
  • Autor

świeci ci jakiś błąd ?

Opublikowano

podczas jazdy mrugało grzanie świec...ale spoko jest diagnoza EGR sie zapchał:(albo go zaślepię albo wyczyszczę piaskarka i po kłopocie:)

hager84 EGR-a da sie wyczyścić piaskarka i jazda dobiorą drobne ziarno piasku i nie ma bata żeby nie kulało:grin:

Opublikowano
  • Autor

no i EGR wymieniony wszystko wróciło do normy mam wrażenie ze na trójce lepiej ciągnie u mnie padł ten silniczek co tam coś otwiera.

A kolego masz racje z tym zaślepieniem kumpel w B6 już go dawno zaślepił. A czy w B7 też taki manewr przejdzie?

Opublikowano

no to dosyć popularne mój fumfel zpracy ma bume z 99 roku i też zaślepił EGR,lata jak wściekła:banan:

a czy w tej b6 wprowadzał zmiany w kompie??czy tylko zaslepił?

Opublikowano
  • Autor

przy kompie nic nie robił zaslepił i troche lepiej sie zbiera

Opublikowano

no i elegancko w sobotę go wywalę z niuni mojej:naughty:

dzięki hager84

a ile wybecalowałes za EGR?????????

Opublikowano
  • Autor

za egr ok 800 pln

wczoraj dobrałem sie do tego silniczka i na oko nie widac zeby uzwojenia na wirniku były przypalone wie ktos na jakie napiecie ten silniczek pracuje podepne go na ostro i zobacze czy działa