Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Kompendium wiedzy o zawieszeniu gwintowanym.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie mysle, ze przydaloby sie takie wlasnie kompendium o zawieszeniu gwintowanym i wlasnie dlatego prosze wszystkich, ktory sie na tym znaja, jeżdżą lub jeździli na gwincie, aby sie udzielic w tym poscie i pomóc innym zainteresowanym w podjeciu decyzji czy wogole zakladac, lub jaki gwint zalozyc itp., a takze wypowiedziec sie na temat:

- w jakim aucie masz założone

- jak jest twardo na Twoim gwincie

- czy można samemu "garażowo" dowolnie regulowac poziom i ile to zajmuje itp.

- jaki był koszt Twojego zawieszenia i gdzie kupiłeś (nowe czy używane)

- jaki jest koszt założenia

- jeśli masz jakies zdjęcia to wrzuć

więcej pytań mi do głowy nie przychodzi, prosze pisac wszystko na ten temat, wydaje mi sie ze taki post bedzie bardzo pomocny.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam , Faktycznie dobry pomysł z tym postem...

Mam gwinty w a4 1.8 sedan 125ps Autko kupilem ponad rok temu na niemieckich tablicach i właśnie z takim zawieszeniem za które mosiełem sporo dopłacić ,mianowicie 2000 do ceny auta ale wiem ze komplet kosztuje okolo 5000 zł . Auto stało bardzo nisko i było dość twarde i dlatewgo postanowilem troche go podnieść i zmiękczyć za razem . Dałem go do serwisu poniewż sam nie chcialem sie z tym brudzić zwlaszcza ,ze słyszalem na początku ( co nie do konca jest prawdą ) ze za każdym razem należy wykręcać zawieszenie w celu idealnego ustawienia wszystkich 4 amorków ( koszt 200 zł) . Po jakims czasie uznalem ze po tym zabiegu autko faktycznie było wyzesze ale nie bardziej miękkie niż przed rozkręceniem. W związku z tym postanowile sam spróbować to podkręcić i powiem szczerze ze bez odpowiedniego klucza nie jest proste ale zawsze sie coś znajdzie ( np żabka) czym sie to podkręci. Zaznaczam ze wystarczy zdjąć koło i zaznaczyć miejsce od którego zaczynamy kręcić zeby liczba obrotów bo obu stronach sie zgadzały. Jak mi sie coś jeszcze przypomni to sie odezwe. :hi: