Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem po uszczelnieniu przewodu idącego z kolektora do egr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema mam problem po uszczelnieniu rurki stalowej idacej z kolektora w strone silnika do egr..taka stalowa rurka w oplocie materialowym..mialem costakiego ze zaczelo mi z niej wywalac jakies czarne mazildlo dosc mocno bo zniszczylo mi to oslone silnikowa gorna bo byla totalnie uwalona od czarnej mazi..;/..rozerwalismy oplot i sie okazalo ze ta rurka jest peknieta...wsadzilem na nia gumowa rurke zacisnelem opaskami i juz nie wycieka ...auto zeczelo plynniej jezdzic ale pojawilo sie co innego ..mianowicie jak jest zimny to jest okey ale jak juz sie rozgrzeje to auto prowadzi sie tak ze jak jade 120 na godzine redukuje bieg to turbo sie zalacza i czuc to ale redukuje na 5tke gas cisne a tu jechac niechce..a drugi objaw to strasznie zaczlo gwizdac wsumie nie gwizdac a piszczec;/..a przed uszczelnieniem przewodu bylo okey..co to moze byc> zapchany kolektor czy co bo tak to by wygladalo ...

Opublikowano

jak dla mnie to rurka do wymiany, i rozebranie całego dolotu i czyszczenie kolektorów, łącznie z wydechowym przy wyściu do z egra, potem poskładać i :vaglogi:

wtedy dowiemy sie wiecej jak sie ma turbo i przepływka

Opublikowano

zmienilem rurke pisk ustal..ale jest mega turbo dziura bo jak wciskam pedal gazu to zanim zacznie sie wkrecac na obroty to masakra..jak zalapie powyzej 2.5 tysiaca to kreci turbo idealnie ale do tego jedzie jak by chcial a nie mogl....czyszczenie bede robil na dniach bo tsak wyglada jak by sie zapchal i niemial sily:d...

---------- Post dopisany 30-07-2012 at 16:28 ---------- Poprzedni post napisany 23-07-2012 at 23:04 ----------

problem byl w przewodzie podcisnienia..szczelonsc gubil..:)