Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie pali na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

mam 1,6 benzynkę z gazem

skończyła mi się benzyna a ze kasy brak to niestety 3 dni bez jeździłem i pompa się stopiła.

wymieniłem pompę paliwa i od tej chwili nie pali na PB a na gazie śmiga aż miło.

kupiłem wiec następną pompę i o dziwo nic się nie zmieniło :facepalm:

nie wiem co moze być nie tak.

dodam że jak przejadę na gazie trochę zgaszę silnik i na bęzynie odpali a jak postoi około 30 min to już na benzynie nie ruszy a na gazie idzie.

jak są jakieś pomysły to proszę o podpowiedz bo mi się nie uśmiecha płacić złodzieją(mechaniką) za nić.

Opublikowano

spróbuj otworzyć korek wlewu do baku.Może nie działa ci odpowietrzenie. Podepnij też manometr i sprawdz jak cisnie ta pompa.

Opublikowano
  • Autor

korek wlewu był otwierany i nic a manometru nie mam.

Opublikowano

o to pozostaje ci jednak warsztat.

Opublikowano
  • Autor

po podpięci do komputera wyszło kilka błędów

532, 561, 1247, 1250, 1251, 1252, 16486, 18010, 16500, 16705

nie sprawdziłem jeszcze tych błędów ale dobrze chyba nie jest...:wallbash:

Opublikowano

00532 P1746 Moduł kontroli transmisji – napięcie zasilania (B+) usterka słabej

baterii lub złe uziemienie

00561 Kontrola dodawania mieszanki

01247 Zawór kanistra regulatora odpowietrzającego EVAP – N11

01250 P0202 Cylinder 2 – usterka wtrysku – N31

01251 P0203 Cylinder 3 – usterka wtrysku – N32

01252 P0204 Cylinder 4 – usterka wtrysku – N33

16486 P0102 Masa lub poziom obwodu przepływu powietrza – niskie wejście

16500 P0116 Obwód temperatury chłodziwa silnika - problem zakresu / działania

18010 P1602 Terminal 30 źródła zasilania (B+) – niskie napięcie

16705 niema takiego błedu

coś mi sie wydaje żę to autko dłłłuugo na paliwie nie jezdziło!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

no :embarrassed: ponad tydzień nie jeździłem bo po prostu nie miałem kasy na wachę.

teraz auto stoi bo nie wiem od czego mam zacząć naprawę.

16705 jest taki błąd.

bo taki pokazał i jest to jakiś czujnik obrotów silnika lub jego obwód (sygnał)

czy ma ktoś jakieś pomysły od czego zacząć naprawę?

---------- Post dopisany 02-08-2012 at 18:13 ---------- Poprzedni post napisany 29-07-2012 at 18:59 ----------

po kilku godzinach dłubania rozebraliśmy wkońcu listwę wtryskową i okazało się że regulator ciśnienia paliwa się chyba zepsuł bo robi się ciśnienie w przewodach i jak go wyciągam to wali paliwem a z przelewu nie leje się ani kropla. przelew sprawdzałem kompresorem to jest drożny.

czy da się sprawdzić czy ten regulator działa i czy jak przełożę z innego auta ( inny silnik) to czy powinno auto odpalać.

---------- Post dopisany 07-10-2012 at 14:26 ---------- Poprzedni post napisany 02-08-2012 at 18:13 ----------

witam po nie krótkim czasie autko jeździ ale:

na zimnym silniku żeby zapalić go na PB trzeba kluczykiem przekręcić z dziesięć razy i dopiero odpalać i w tedy zaskoczy osiąga około 200 obrotów silnika, pali jakieś 5 sekund i gaśnie ponowne uruchomienie silnika przebiega wzorowo około 1s i pali.

jak jest silnik rozgrzany to pali od "strzała".

nie wiem co dali robić a mechanicy nie chcą pomóc...

Opublikowano

sprawdź szczelność układu paliwowego każdy wężyk itp bo wygląda to tak jak by ci paliwo zlatywało do baku, a jak na pb odpali to jak jest z jego dynamiką,, i czy obroty nie falują, a jaką masz jeszcze instalację lpg, bo przy sekwencji może reduktor być nie szczelny i puszczać gaz, jak masz sekwencję to zakręć na noc butlę wypal obowiązkowo cały gaz i rano zobacz efekt. :)

Opublikowano
  • Autor

Mam gaz sekwęcyjny 4 lata już. dodatkowo ostatnio wywaliło mi węża od filtra gazu a dynamika na początku słaba i tak jakby pierdział strzelał filtr powietrza.

gaz mi się kiedyś skończył to nie odpaliłem go na PB i mnie holowali na stację po LPG.

Opublikowano

to zobacz jak to będzie jak zakręcisz na noc gaz na butli i wypalisz go, czy ci odpali od razu czy nie i czy dynamika ci się poprawi. Bo jak masz sekwencję to tak jak pisałem gaz się może dostawać do kolektora ssącego i to powoduje podobne objawy. A jak nie to czujnik położenia wału tak jak ci VAG pokazał :)najpierw zakręć lpg a jak rano bedzie to samo to został ci jeszcze czujnik :)

Opublikowano
  • Autor

zakręciłem gaz wczoraj wieczorem wypaliłem go z przewodów do zera i rano auto nie odpaliło.

rozmawiałem z mechanikiem który powiedział żebym się nie bawił w kupowanie pomp z allegro "no name" tylko żebym kupił pompe w sklepie np: Doutz bo ta co mam moze nie dawac takiego cisnienia jak jest potrzebne na zimnym silniku a na ciepłym juz bedzie wystarczało.

witam szanownych forumowiczów

po wielu debatach z wujkiem "google" i bratem doszliśmy do pewnych faktów,mianowicie:

zaczęliśmy szukać w sterowaniu pompy paliwa i przekaźnikach.

dotarliśmy do przekaźnika 208 i po spięciu go na krótko przekręceniu kluczyka na zapłon i odczekaniu 3-4 sekund auto paliło od kopa a jak a jak go nie spinaliśmy to auto nie paliło.

zauważyliśmy jeszcze że pompa paliwa nie załącza się po przekręceniu kluczyka na zapłon ( a chyba powinna już pompować paliwo) a jak zaczynam kręcić rozrusznik to pompa się załącza i pracuje ale auto nie odpala, a jak żeśmy ten przekaźnik spięli na krótko to pompa startuje po przekręceniu kluczyka na zapłon i pali normalnie.

wyczytałem coś o sprawdzeniu napięcia miernikiem i sprawdzeniu minusa ale nie bardzo wiem jak sie do tego zabrać...

tylko tym przekaźnikiem steruje komputer, tak?

i czy to nie będzie wina kompa?

a jak już się okaże że to słaby + to jak sprawić żeby był dobry?