Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie odnośnie silnika 3.0 TDI Quattro BKN 204 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Szukałem podobnego tematu ale nic nie znalazłem.. Przymierzam się do zakupu Władcy Pierścieni, chciałbym usłyszeć kilka opinii na temat silinka BKN 3.0 TDI Quattro z 2005 roku (modelowo samochód 2006), jak z eksploatacją, ewenutalną awaryjnością. Audi A4 B7 Avant.

dzieki i pozdrawiam !

Opublikowano

Najlepsza możliwa opcja w B7 :wink: ale trzeba dobrze posprawdzać :decayed:

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki, ale chodziło mi bardziej o jakies opinie, bo np. dużo gdzies słyszalem i wyczytałem ze silniczki BKD 2.0 TDI 140 km są awaryjne i gdzies w 2006 roku wyeliminowali wszelkie awarie tych motorów. Stad moje pytanko co z tym 3.0 tdi BKN, ktos kiedys napomniał mi o czesto padających wtryskach i poprostu chciałem poznac wasza opinie :)

dobrze posprawdzac ? co np masz na mysli ? :)

Opublikowano

No własnie trzeba zobaczyć w jakiej kondycji wtryski :wink: a reszta jak w każdym no i turbo :decayed:

Opublikowano

kolega szuka BKN nie ASB czy BPP, a tutaj oprocz wtryskow jest jeszcze problem rozrzadu niektorych dobija i juz mysla o sprzedazy auta a niedawno kupili :) poszukaj na forum, tak a propo najlepsza opcja w b7 jest ASB ale tak czy inaczej trzeba bardzo dobrze przeswietlic takie auto zebys pozniej nie byl smutny

http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/audi-a4-3-0-tdi-spadek-mocy-tryb-awaryjny-niedziala-turbina-241441/

Opublikowano

rozchodzi sie o kupno auta z v6 w dobrej kondycji bo w przeciwnym razie bedzie jedna wielka skarbonka, poprostu zycie

Opublikowano
kolega szuka BKN nie ASB czy BPP, a tutaj oprocz wtryskow jest jeszcze problem rozrzadu niektorych dobija i juz mysla o sprzedazy auta a niedawno kupili :) poszukaj na forum, tak a propo najlepsza opcja w b7 jest ASB ale tak czy inaczej trzeba bardzo dobrze przeswietlic takie auto zebys pozniej nie byl smutny

http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/audi-a4-3-0-tdi-spadek-mocy-tryb-awaryjny-niedziala-turbina-241441/

A czytałeś wątek?

Tam jest m.in. o moim BKN, który mimo serwisowania w ASO miał kolizje w silniku.

Mimo, że ja swojego już ogarnąłem i jest naprawdę za***iście, to gdybym podliczył koszty to miałbym bardzo świeżego ASB.

Opublikowano

Kolego Heres autko mam juz 3 lata zrbiłem nim 100.000km i fakt mam mały niesmak do autka ale nic nie poradze zamówiłem turbine w sobote ma byc jak poskładam dam znaka czy wszystko oki i czy czy ten spadek mocy i załanczajacy sie tryb awaryjny był efektem padnietej turbiny

A dla ciebie Marku polecam to autko jestem z niego zadowolony POLECAM :wink:

Opublikowano
  • Autor

hmm cieżki temacik do ogarnięcia, poprostu mam czutke, że kupie tego władce pierścieni z tym motorem, okaże sie, ze cos jest wys**ne i bede musiał wypatosić jeszcze raz tyle na remont, no ale bez ryzyka nie ma zabawy :)