Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Co to za część i numer katalogowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi a4 B6 AWX przód , prawa strona od pasażera , przy dawaniu gazu ostatnio slysze głośny szum powietrza (bardzo głośno) wydaje mi sie że ten wąż jest nieszczelny , przy końcówce widze szpare , chce kupić nowy ale niewiem od czego on jest i jaki jest jego numer katalogowy

zdjecie_3.jpg

<br /><br />

zdjecie_2.jpg

<br /><br />

zdjecie_1.jpg

<br /><br />

Opublikowano

jest to wąż od turbo do intercoolera

nr katalogowy: 8E0145834AR

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Poprzedni wąż wymieniony , dosyć drogi , dziś zauważyłem ze drugi jest pękniety , tego trudniej mi znaleźć , prosze o numer katalogowy , niemoge go znalezc na allegro i ewentualnie oreintacyjna cene nowego i używki

WRZUTA - IMG 1740 <---- ?????

z prawej strony silnik dalej AWX :)

---------- Post dopisany at 13:50 ---------- Poprzedni post napisany at 13:49 ----------

IMG_1740.jpg

<br /><br />

Opublikowano

dla nr. vin mniejszego niż 8E-4-080 000* nr. węża: 8E0145745B

dla nowszego nr. węża: 8E0145737E

cena nowego w aso: 202 zł

na allegro wołają 150-160 zł więc lepiej nowy kupić :wink:

dla przykładu aukcje z używkami;

RURA WĄŻ POWIETRZA AUDI A4 B6 1.9TDI 8E0145745B (2592364924) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

wąż przewód intercoolera Audi A4 B6 8E0145745B 1,9 (2602073483) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano
  • Autor

Spytam z ciekawośći , prócz tego ze slysze jak powietrze gwizda przez otwór w wężu , to dzieje sie coś jeszcze ? w sensie auto traci moc ? wiecej pali ? bo wydaje mi sie ze silnik zachowuje sie tak samo , zamawiam tego AUDI A4 1.9TDI WAZ PRZEWOD INTERCOOLERA 8E0145745B (2607687916) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Dziękuje za pomoc

Opublikowano

no tak kolego, ucieka powietrze z dolotu i turbo musi się męczyć aby je wyrównać do zadanego w sterowniku.

do prawidłowego spalenia paliwa potrzebna jest odpowiednia ilość powietrza, a jeśli go brakuje to mamy do czynienia z nie całkowitym spalaniem, sprawność silnika maleje, zaczyna kopcić z wydechu i słabnie.

jeśli nie odczuwasz dużego spadku mocy to znaczy że dziura musi być nie wielka.

spalanie może wzrosnąć bo auto słabsze i przez to automatycznie trzeba kręcić wyżej żeby zmienić bieg.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Po wymianie węży , auto nie dymi ( co wcześniej uważałem za normalne ) a wzrost mocy bardzo odczuwalny, przy czym spalanie również mniejsze zauważalnie dużo mniejsze