Andrew7771 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Witam otoz mam taki problem ze gdy odpale autko to na ssaniu wogolnie nie chce jechac, dopiero jak pochodzi z minute, dwie to jakos jedzie. Na cieplym czasami szarpie a i tak nie ma pelnej swojej mocy. Na Vagu wywala mi blad 00561, czyli sklad mieszanki, wywalalo mi tez czujnik plynu chlodzacego, wymienilem czujnik , problem pozostal. Podmienilem tez przeplywke, dalej to samo, jednak po odlaczeniu przeplywki na wolnych obrotach chodzi tak jakby rowniej, na mojej przeplywce i podmienianej (na wolnych chodzi jak traktor). Vag wskazania Lambdy na kanale 009 pokazuje prawidlowe napiecie, tj nie wykracza powyzej 1v. Czy mimo to moze to byc wina lambdy ? Bledu jej z kolei tez nie pokauje ...Pod obciazeniem sa duze korekcje lambdy poczynajac od -15% do nawet +25%. Czy tak powinno byc ? Przepustnica wyczyszczona, potencjometr w czujniku przepustnicy rowniez, na kanale 98 napiecie pokazuje prawidlowe, tj zmniejsza sie wraz z naciskaniem pedalu gazu ... Kazdy mechanik mowi co innego a mi juz zaczyna brakowac sil. Niestety radosc nie trwala dlugo. Po odpieciu aku autko jest zywsze ale po 4, 5 odpaleniach problem powraca. I teraz pytanie, Czy moze za to mulenie byc odpowiedzialny katalizator ? Jutro mam mozliwosc wyciecia go, i czy oplaca sie to robic ?
szogun0 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Odłącz akumulator na 5 minut. I spróbuj ponownie.
Andrew7771 Opublikowano 2 Września 2012 Autor Opublikowano 2 Września 2012 Wczoraj robilem u siebie kierunki USA, odpialm aku na dluzsza chwile, i co ?? Po podpieciu pali na strzala! Nie muli na ssaniu i nie przerywa ! Oby moja radosc trwala dlugo ---------- Post dopisany 02-09-2012 at 22:07 ---------- Poprzedni post napisany 21-08-2012 at 23:13 ---------- Niestety radosc nie trwala dlugo. Po odpieciu aku autko jest zywsze ale po 4, 5 odpaleniach problem powraca. I teraz pytanie, Czy moze za to mulenie byc odpowiedzialny katalizator ? Jutro mam mozliwosc wyciecia go, i czy oplaca sie to robic ?
Rekomendowane odpowiedzi