daniel37 Opublikowano 27 Maja 2008 Opublikowano 27 Maja 2008 witam mam problem przy nagłym dodaniu gazu czasem szarpnie silnikiem tak jakby zgubił trochę zapłonów..krótka przerwa w dostawie mocy widzę że zdarza się to raczej blisko neutralnego położenia pedału gazu..np. tuż po redukcji biegu vag nie pokazuje żadnych błędów gdzie szukać przyczyny? kable wysokiego napięcia? przepływomierz? a może jakiś potencjometr jest przy przepustnicy w tym silniku jest? pozdrawiam d.
obrus1 Opublikowano 2 Września 2008 Opublikowano 2 Września 2008 Jaką masz temperaturę silnika i przy jakich obrotach pojawia się ten problem?
zbychu Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 na sto procent to kopółka jeżeli masz silnik 1,6
bero Opublikowano 6 Września 2008 Opublikowano 6 Września 2008 na sto procent to kopółka jeżeli masz silnik 1,6 w opisie jest napisane wyraźnie 1.8 .................. Co do Twojego problemu, miałem podobną sprawę w 1.8T... u mnie przyczyną były cewki. U siebie sprawdź świece, przewody w ostateczności cewkę. Na vagu nie pokaże Ci takich rzeczy.
Rekomendowane odpowiedzi