Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpalaniem głównie po deszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Raz na tydzien mam problem z odpaleniem auta. Objawia się to tak, że auto najcześciej odpala, ale zaraz obroty spadają i auto gaśnie. Potem nie chce odpalić. Zauważyłem, że jak dłuzej pokręce (tj. około minuty) to zaczyna odpalać, dodam troche gazu i odpali. Za autem czarny dym. Potem wszystko działa OK aż do następnego razu.

8 na 10 przypadków nieodpalenia było po deszczu - w tym dzisiejszy (padało w nocy). Zdarzyło się jednak, że w/w sytuacja była w słoneczny dzień, który nie był poprzedzony deszczem.

Jak pytałem w jednym zakładzie to gość (wydawało mi się, że nie jest przekonany do tego co sam mówi) powiedział, że to może być problem EGR-a. Fakt, z mojego EGR-a pluje olej, ale czy to aby na pewno jest ze sobą powiązane?

Podpinałem się do VAG-a po tym zdarzeniu, jak już auto normalnie funkcjonowało i nie stwierdzono błędów.

Proszę o pomoc

Opublikowano

Popatrz jeszcze bardziej szczegółowo na VAGu pod kontem EGR-a.Sprawdź też uszczelnienie komputera,jak pod pokrywę komputera przedostaje się wilgoć to tak się auto zachowuje.Jak od przodu podniesiesz maskę,to na podszybiu po prawej stronie...

Pozdrawiam!

Opublikowano
  • Autor

Od uszczelnienia zacząłem. Dodałem dodatkowe gumy aby "dociskały" obudowę ale jak widać to nie pomogło

Opublikowano

posprawdzaj czy odpływy są drożne potem sprawdź szczelność obudowy ECU wyciągnij i wysusz z resztek wilgoci:wink: