Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak sygnalizacji kierunkowskazami przy zamykaniu/otwieraniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Koledzy mam problem auto przestało sygnalizować kierunkowskazami zamknięcie/otwarcie auta.

Mianowicie nie ma problemu z zamykaniem/otwieraniem auta,bo zamek działa tylko nie sygnalizuje.

Za wszystkie wskazówki wielkie dzięki.

Jak zdublowałem temat z góry przepraszam

Audi A4B5 1999r avg

Opublikowano

musisz zakodowac te funkcje w module konfortu kabelkiem vag

entralverriegelung / Central Locking/Comfort System / Centralny zamek

Steuergerät Codierung

STG 35 (Zentralverriegelung) auswählen

STG Codierung -> Funktion 07

+000001 - Heckklappe öffnen (Schliesszylinder Heck) (ab MJ 2001) / Open rear flap (lockcylinders tail) / otwieranie kufra z pilota

+000002 - Quittierung DWA-Blinken / Acknowledgement DWA flashing

+000004 - SZV - selektive Zentralverriegelung / SPS - selective zentralverriegelung / selektywny centralny zamek ??? - po jednym wcisnieciu otwarcia centralnego otwiera tylko drzwi kierowcy, po drugim reszte drzwi - selektywny centralny zamek

+000008 - Diebstahlwarnanlage (DWA) aktivieren / DWA - Activation of the DWA / aktywacja alarmu (jeśli jest zamontowany)

+000032 - ZV über 15 km/h verriegeln / Auto-LOCK/UNLOCK (bolting device starting from 15 km/h) / zamykanie zamków po przekroczeniu 15 km/h (otwarcie po wyjęciu kluczyka ze stacyjnki)

+000064 - Komfortfunktion über Funk / Comfort function over radio / zamykanie i otwieranie szyb/szybra pilotem

+000256 - Heckklappenlogik

+000512 - Funk-Quittierung schliessen (1x Blinken) / Close radio acknowledgement (1x flashing) / potwierdzenie zamknięcia centralnego zamka błyskiem kierunków

+002048 - Tür-/Fensterheberlogik (USA) (ab MJ 2001) / Door/window lifter logic (the USA) / trochę skomplikowana funkcja, ale mniej więcej polega na tym, że jak wyłączysz zapłon to przez kilkanaście sek możesz otwierać/zamykać okna a potem już nie oraz między innymi myk polegający na tym, że po wyłączeniu zapłonu nie działa otwieranie/zamykanie okien jednym klikiem (bez trzymania przycisku)

+004096 - Funk-Quittierung öffnen (2x Blinken) / Open radio acknowledgement (2x flashing) / potwierdzenie otwarcia centralnego zamka błyskiem kierunków

+008192 - Funkfernbedienung aktivieren

Nie wiem czemu ale w liście nie znalazły się kody:

+000016 - Heckentriegelung über 5 km/h gesperrt / Tail unblocking over 5 km/h closed / zamykanie kufra powyżej 5km/h

+000128 - Rechtslenker / Right steering wheel / kierownica po prawej stronie

+001024 - Quittierung schliessen (DWA-Hupen) / Close acknowledgement (DWA horns) / zamykanie centrala potwierdzone wyciem syrenki (jeśli mamy firmowy alarm)

DWA - to fabryczny alarm

Opublikowano

A kiedyś Ci świeciło ? Bo jeśli tak to popatrz czy po zamknięciu drzwi nie świeci Ci się lampka w ktorychs drzwiach lub bagażniku przez np niesprawna krancowke w zamku. Wtedy auto myśli ze drzwi są otwarte, ogólnie centralny zadziała ale nie zamruga kierunkami.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy za rady. Usterka już usunięta. Przyczyną był zabrudzony styk przekaźnika znajdujący się za klawiszem "trójkąta awaryjnego"

pozdrawiam

Opublikowano

A jak do tego doszedłeś ?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Jak do tego doszedłem... Już Ci kolego tłumaczę:

Skoro centralny zamek działa (tzn. zamyka wszystkie drzwi) więc wykluczyłem niesprawną instalację i wszystko inne związane z zamkiem centralnym.Gdyż po podłączeniu komputera nic nie wykazało.

Jak wspomniałem wcześniej nie było sygnału kierunkowskazem tylko z jednej strony. Więc po co będę sobie życie utrudniał...Zacząłem szukać właśnie tam bo tak podpowiadał zdrowy rozsądek. Nadmienię jeszcze.że trzeba się nagimnastykować aby wyczyścić styki w przekaźniku i je odpowiednio podoginać.

Pozdrawiam

Opublikowano

No właśnie wcześniej nie pisałeś ze brak jest kierunków z jednej strony tylko ogólnie ;-)

Opublikowano
  • Autor

Widocznie w ferworze walki z usterką zapomniałem dodać. Wspominałeś o "palącej się lampce" w drzwiach. Wydaje mi się, że masz rację. Jak nie domkniesz drzwi to kierunkowskaz nie zasygnalizuje z tej strony z której są niedomknięte.

W każdym bądź razie po problemie. Raz jeszcze Ci dziękuję kolego za podjęcie tematu. Pozdrawiam