Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Prośba o analizę logów - Nowy nabytek - CZASAMI DELIKATNIE SZARPIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Kolegów.

Bardzo proszę o analizę logów 2.0 tdi BPW przebieg 176tys. Auto kupiłem jakieś dwa tygodnie temu i wydaje się być wszystko ok tylko czasami podczas jazdy zdarza się, że silnik delikatnie przerwie tzn. szrpnie i czasami delikatnie zabuja na wolnych obrotach ;-( FILTR paliwa wymieniony.

DYNAMICZNE :

Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

STATYCZNE :

Grupy: 001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 007 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 013 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 018 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 023 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

BS :

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Bardzo proszę o pomoc i dziękuję ;)

Opublikowano

termostat do wymiany bo silnik jest nie dogrzany i cisnienie doładowania pozostawia wiele dorzyczenia i masz nieszczelnosc miedzy turbina a kolektorem .

Opublikowano
  • Autor

Termostat? Niby trzyma 90 na szafie. A z tym ciśnieniem to coś poważnego? I ta nieszczelność jest tam jakaś podkładka czy jak???

Opublikowano

na szafie 90 st jest pokazywane jak w zeczywistosci temperatura jest 75-105 st .temperatura otwarcia termostatu to 87 st zobacz ze u ciebie ta temperatura nie została osiagnieta a w próbie dynamicznej doskonale widaz ze termostat sie otworzył przy 84 st . doładowanie zno osiaga wartosc zadana i po wartosciach z bloku 3 jestem przekonany ze masz nieszczelnosc miedzy turbo a kolektorem ssacym . sparawdz cały układ czy nie ma na przewodach i ich łaczeniach i IC olejistych wycieków .jesli znajdziesz takie miejsca sa to miejsa gdzie cisnienie ucieka .

Opublikowano
  • Autor

Dziękuję kolego german81 za jakieś wskazówki. Czyli wymiana termostatu i będzie trzeba oblukać te miejsca o których piszesz.

A czy to chwilowe przerywanie silnika może być spowodowane tymi nieszczelnościami ???

Opublikowano

To, ze buja czasem na wolnych obrotach to normalka w tych silnikach:wink:

Opublikowano

tak moze byc to spowodowane nieszczelnosciami lub przycinajaca sie geometria w turbinie .

Opublikowano

Odczytaj błędy.

Wiadomo Ci coś jakoby ta fura byla po chiptunningu ? Bo na moje bryszczate oko to jest.... i ten program to jest taki sobie.

Mam nadzieje ze nasi forumowi czips masterzy to potwierdzą albo niech zaprzeczą.

Co do samych logów... oprócz zasyfionej zmiennej geometrii i kulawego termostatu... nie widac nic złego.

Opublikowano
Odczytaj błędy.

Wiadomo Ci coś jakoby ta fura byla po chiptunningu ? Bo na moje bryszczate oko to jest.... i ten program to jest taki sobie.

No jest i niestety takiej sobie

Opublikowano
  • Autor

O zmianie programu nic mi nie wiadomo. Furka jedzie jak normalne 2.0 tdi 140KM. Nie czuć żadnego programu.

Czyli koledzy czego się czepić w końcu? Na pewno wymiana termostatu i zasyfione łopatki turbawki???

A wtryski jak wyglądają??? Pożyją jeszcze trochę???

Opublikowano

No nie czuc bo ten "program".... niskich lotów. Nie ulega wątpliwosci, ze ktos juz grzebal w sterowniku.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki koledzy za wypowiedzenie się w temacie i pomoc.

Podsumowując:

* wymiana termostatu

* czyszczenie suszarki

* ewentualnie zmiana programu u kogoś kto się zna na rzeczy ( EcuProject ) ............

---------- Post dopisany 21-10-2012 at 22:49 ---------- Poprzedni post napisany 29-08-2012 at 16:19 ----------

Koledzy mam jeszcze takie pytanie w jakim stanie są mniej więcej wtryski i jakim stanie jest rozrząd. Czy należy go już zmienić czy mogę jeszcze trochę pojeździć. Z góry wielkie dzięki :hi:

Opublikowano

A kiedy rozrząd byl zmieniany ?

Pokaz logi statyczne na max nagrzanym silniku... 001,004,007,013,018,023...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Przemik właśnie na rozrządzie jest niby zrobione niecałe 60tys km. Auto sprowadzone z niemcowni (tak wiem rozrząd to podstawa żeby zmienić ale w chwili obecnej ważniejsze wydatki)

A co do logów można odnieść się do tych upppp. Wiem silnik był niedogrzany ale w chwili obecnej nie mam lapka żeby zrobić nowe logi.

---------- Post dopisany 09-03-2013 at 18:17 ---------- Poprzedni post napisany 22-10-2012 at 17:38 ----------

Witam ponownie Kolegów :hi:

Długo dochodziłem co może być przyczyną niedomagania autka (częściowo z braku czasu). Dziś jestem już pewny, że całą winę ponosi dpf. Mianowicie poziom napełnienia filtra popiołem (nie mylić z %zapełnienia) w przypadku 60g kwalifikuje go do wymiany. Po sprawdzeniu u mnie wynosi 130g czyli jest totalnie zabity. Będę go wywalał.

Dodatkowo okazało się iż w samochodzie jest prawdopodobnie zamontowany box- jak zauważył kolega przemik ( przez poprzedniego właściciela, auto sprowadzone z DE). Nigdzie go nie widać. Ale podejrzewam, że jest w skrzynce na ECU na podszybiu. Jak bd miał chwilę to się tam dostanę i obczaję

Dla potomnych mogę powiedzieć z własnego doświadczenia gdy będziecie mieć podobne problemy z autkiem a macie dpf w pierwszej kolejności dobrze go zdiagnozujcie bo warto ( mój wypalał się normalnie co ok. 500km ale jest totalnie zabity, zero błędów w sterowniku). Ja poszedłem inna drogą na początku i nic to nie dało tylko straciłem swój czas. Chodzi mi np. wymontowanie suszarki i jej czyszczenie...