Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Engine Coolant Temp. Sensor (G62)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Address 01: Engine Labels: 03G-906-016-BKE.lbl

Part No SW: 03G 906 016 FE HW: 028 101 212 7

Component: R4 1,9L EDC 0000SG 7002

Revision: 12345678 Serial number: AUX6Z0D0336851

Coding: 0000071

Shop #: WSC 00000 785 00200

VCID: 6BD1C39F3315

1 Fault Found:

16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62): Signal too High

P0118 - 000 - -

Freeze Frame:

RPM: 1428 /min

Torque: 187.9 Nm

Speed: 51.0 km/h

Load: 58.4 %

Voltage: 13.76 V

Bin. Bits: 11000000

Temperature: 30.6°C

Temperature: 38.7°C

nie wiem juz co mam robic, chyba zwariuje wymienilem ten szary czujnik(mam dwupinowy) juz 2 razy i ciagle to samo, czasem pali mi sie lampka na desce a czasem nie:(

Opublikowano

Rozumiem że jesteś pewny że w Twoim aucie jest już czujnik 2 pinowy ? We wcześniejszych modelach czujnik G62 był 4 pinowy. Jeżeli czujnik wymieniłeś najlepiej oryginał choć i tutaj nie ma reguły to może jakiś kabel do czujnika masz przetarty ? Bardzo często z tymi czujnikami jest tak że już po założeniu na samym początku okazuje się on niesprawny. Sprawdź jaką temperaturę masz na silniku a jaką w czujniku jeżeli masz 8 stopni różnicy to wina czujnika powinno być jakieś 1-2 różnicy.

Opublikowano
  • Autor

czujnik na 100% dwupinowy szary, jedyna rzecz ktora mnie zastanawia, to po skasowaniu bledow odlaczylem ten czujnik i kontrolka sie nie zapalila i juz nie wiem o co chodzi,

Opublikowano

Przecież G62 to zielony, 4 pinowy czujnik...

Opublikowano

Nie, nie o to chodzi :wink: Na pewno wymieniałeś czujnik, który jest z tyłu głowicy? Wtyczka ma 4 piny?

audi-a3-g62-sensor.jpg

Opublikowano

Kierowałem się tym że wymieniłeś dobry czujnik bo ostatnio w vw touran wymieniałem czujnik temperatury i tam jest 2 pinowy. Ten który Ty wymieniłeś na pewno nie jest czujnikiem g62 to może być jakiś czujnik od temperatury paliwa.

G62 ma tak jak kolega wyżej napisał swoje miejsce w bloku silnika od strony akumulatora/kabiny. Po jego wyjęciu ubędzie Ci jakiś 1 litr płynu chłodniczego i pamiętaj o wymianie uszczelki i wyjęciu starej bo często przy wyjmowaniu zostaje w bloku.

Opublikowano
Kierowałem się tym że wymieniłeś dobry czujnik bo ostatnio w vw touran wymieniałem czujnik temperatury i tam jest 2 pinowy. Ten który Ty wymieniłeś na pewno nie jest czujnikiem g62 to może być jakiś czujnik od temperatury paliwa.

G62 ma tak jak kolega wyżej napisał swoje miejsce w bloku silnika od strony akumulatora/kabiny. Po jego wyjęciu ubędzie Ci jakiś 1 litr płynu chłodniczego i pamiętaj o wymianie uszczelki i wyjęciu starej bo często przy wyjmowaniu zostaje w bloku.

Z tym 1L płynu to nie przesadzaj :P Ja u siebie jak wyjmowałem to może ze 100ml wyleciało :wink:

Opublikowano

tu masz screena gdzie jest czujnik temp. G62:

Czujnik_temp.jpg

Po odłaczeniu czujnika kontrolka ci się nie zapali tylko wskaźnik na zegarach nie będzie działał.

Opublikowano

Z tym 1L płynu to nie przesadzaj :P Ja u siebie jak wyjmowałem to może ze 100ml wyleciało :wink:

To może czymś zatkałeś itp. ja wyjąłem i czekałem aż sobie wszystko spłynie później złożyłem nowy czujnik i oring.

Opublikowano
  • Autor

no dziekuje wam bardzo, bede walczyl zaraz z tym czujnikiem

pzdr

---------- Post dopisany at 10:40 ---------- Poprzedni post napisany at 09:36 ----------

znalezione wymienione:) jeszcze raz dziekuje Wam za pomoc, pozdrawiam

Opublikowano
:hi:
Opublikowano
  • Autor

no i tak na marginesie Litr plynu musialem dolac:) pzdr4all