Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ABC] Żarówka podświetlania popielniczki - gdzie dostać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam na pierwszy rzut oka banalny problem, mianowicie gdzie można kupić żaróweczkę podświetlania zapalniczki i popielniczki do mojej A4? Pytałem we wszystkich sklepach u mnie w mieście i powiedzieli mi że to nieosiągalne. Przewertowałem całe allegro i też nic. Jeśli ktoś ma namiary na sklep (najlepiej internetowy) gdzie można "takie coś" kupić, to proszę o pomoc. Zdjęcia tego wynalazka zamieszczam poniżej. Zaznaczam że żarówka nie wyjmuje się z tego plastiku (jest przylutowana do blaszek), wiec trzeba wymienic całość.

14849742910d1bab.jpg

85b9b9e0bf62263f.jpg

bcafefccc398be07.jpg

94e801a87067d9b3.jpg

Opublikowano
  • Autor

acha, czyli w serwisie po 17 PLN. Chyba w Łodzi powinien być jakiś wiec na weekendzie zajrze.

dzieki za pomoc

Opublikowano

Ech, nie przesadzaj, bierzesz jakąkolwiek żarówkę na 12V zbliżoną do tej co jest w środku, trochę fantazji, nerwów i wymienione! Sam myślałem, że niemożliwe, a jednak. Tą musisz wyrwać wraz z jedną z blaszek. potem ją odlutowujesz, przylutowujesz nową i wciskasz na siłe. Drugi biegun ja chyba nawet jakoś wokoło kabelkiem obszedłem, wygląda to strasznie druciarsko, ale po zamontowaniu nie widać, więc nie ma co z każdą pierdołą do ASO latać!

Opublikowano
  • Autor

moze jednak sie pobawie, jak sie nie uda to jade do serwisu

dzieki

Opublikowano

P@włok Czy mogłbyś podpowiedzieć jak wyjąć ten element z całej popielniczki ?

Bo mam ten sam problem ale nie mogę za chiny ludowe wyjąć tej żarówki z obudowy :confused4:

jak mam sie do tego zabrać ( oczywiście pomijając wyjęcie samej popielniczki :rolleyes:)

Czy żarówka powinna byc widoczna "golym okiem" po wymontowaniu popielniczki a może jest gdzieś głębiej?

Opublikowano

Ja nawet jej nie wlutowywałem tylko okręciłem drucik od żarówki wokół tej blaszki i świeci aż miło. Tylko przyznam że trochę zabawy z tym było. :>

Opublikowano
  • Autor

udało się jakoś zlutować wygląda to jak pół d*py zza krzaka :> ale najważniejsze że działa, a i tak tego nie widać.

STO_PROCENT Żarówka znajduje się od tylu gniazda zapalniczki, wyjmujesz cały element widoczny na zdjęciach powyżej, a jak to wyjąłem? Po prostu podwadziłem nożem i jakoś wyskoczyło odbiło się od podsufitki, później troche szukania pod fotelami i mamy wymontowaną żaróweczkę w ręku. :th: Powodzenia

Opublikowano

Ja tam wsadziłem żarówkę T5 za 1,5zł z pierwszego lepszego sklepu motoryzacyjnego :) Starą wyrwałem, a w nowej druciki zagiąłem tak, że wlazły między blaszki a tą obudowę żarówki i świeci :) Raz nie łączyło, to tą wtyczką zasilającą z tyłu poruszałem i jest wszystko ok :th:

• 2 lata później...
Opublikowano

dzisiaj wyciągnąłem wkład popielniczki i zauważyłem że nie mam w ogóle żarówki z tą pierwszą częścią wkładu gdzie osadzona jest żaróka mam tylko tą drugą część pokazaną na zdjęciach powyżej chyba ktoś przede mną wyrwał i nie naprawił :( czy mogę bezpośrednio żarówkę do tej drugiej części podłączyć ?

Opublikowano

Wlutuj żaróweczkę jak koledzy radzą. Zrobiłem to i od roku działa bez problemu. Szkoda 17 zł :) na ory.

Opublikowano

U mnie ten plastik z dioda popękał cały, pewnie poprzedni własciciel ostro kombinował z wymiana :wallbash: Mógłby ktoś podac nr z etki tej częsci o ile jest takie cos dostępne??

Opublikowano

a jaką najlepiej żarówkę wlutować ?