Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Mam problem z moim samochodem. Otóż problem polega w tym, że silnik bardzo głośno pracuje do tego jak się wsłucha w pracę silnika to słychać jak by samochód (nie wiem jak to napisać) wydmuchiwał z siebie lewe powietrze w okolicach filtra powietrza (tak głośno pucha). Pojeździłem po mechanikach, komputerach i wszyscy twierdzą, że wszystko jest ok. Natomiast jak posłucham pracę silnika kolegi, który ma takie samo auto to jego chodzi o wiele ciszej. Dzisiaj byłem jeszcze u jednego mechanika, który podpiął komputer i wyrzuciło mu taki błąd:

17994...................P1586-00

Może ktoś wie co to za błąd???

Z góry dziękuję za pomoc!!!

Opublikowano

nie ten dział

sprawdź czy wałek rozrządu nie jest czasem wytarty

Opublikowano

Potwierdzam dudnienie z okolic filtra to najczęściej wytarty wałek rozrządu co przerobiłem na własnej skórze, ale mogą też wypaść broki - zaślepki osi dźwigienek pompowtrysków, co tez może dać podobny dźwięk akustyczny. Jednak nie obejdzie się bez zdjęcia pokrywy zaworów i zbadania ww. rzeczy.

Temat masz tu opisany:

http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/b7-bke-g-ro-praca-silnika-dudnienie-150759/

i tu:

http://a4-klub.pl/silniki-diesla-29/b7-bpw-glosniejsza-praca-silnika-dudnienie-215246/

Opublikowano
  • Autor

dziękuje bardzo!!!

Opublikowano

potwierdzam u mnie było tak samo dudnił glośno przyczyna walek rozrządu i szklany zdejmij czapka z niego a wszystkiego sie dowiesz ja to zmieniłem chodzi jak zegarek

---------- Post dopisany at 19:42 ---------- Poprzedni post napisany at 19:37 ----------

17994 błąd z kompa chodzi o poduszkę silnika a dokładnie zawór elektromagnetyczny nie trzęsie budą

Opublikowano
  • Autor

Od czasu do czasu zatrzęsie budą. W którym miejscu znajduje się ten elektrozawór???

Opublikowano

tym błędem za bardzo się nie martw chodzi o poduszkę do której zamocowany jest silnik

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki za info. Jutro zdejmę z niego górną czapkę i zobaczę czy są te zaślepki. Napisze co i jak.

---------- Post dopisany 09-09-2012 at 19:02 ---------- Poprzedni post napisany 08-09-2012 at 18:34 ----------

Zdjąłem dzisiaj górną czapke i niestety w moim silniku BKE nie ma żadnych zaślepek. Chyba, że ja nie wiem gdzie je szukać. Wstawiam zdjęcie mojego silnika.

DSCN3148.jpg

<br /><br />

---------- Post dopisany at 19:04 ---------- Poprzedni post napisany at 19:02 ----------

no i coś czuję że to będzie wina wałka i szklanek niestety

DSCN3155.jpg

<br /><br />

Opublikowano

Bo jak dobrze widze to ty ich tam nie masz :wink: wypadły :whistling: w liku po wyżej b7 BPW głosna praca silnika (dudnienie ) masz foty gdzie te broki ( zaslepki ) powinny sie znajdywać :wink: na PW dałem ci numer tel. dzwoń :whistling:

Opublikowano

muszą być na końcach tego górnego wałka nie jest możliwe żeby wypadły wszystkie cztery w jakim stanie jest wałek bo na fotkach mało widać broki muszą by bo nie będzie dobrego smarowania góry

---------- Post dopisany at 19:14 ---------- Poprzedni post napisany at 19:06 ----------

ustaw rozrząd ściągnij pasek poluzuj pompę z tyłu bo wałek nie wyjdzie i rozbieraj robiłem to u siebie 2 tyg temy za wałek szklany i olej zapł 1500 zeta

Opublikowano
muszą być na końcach tego górnego wałka nie jest możliwe żeby wypadły wszystkie cztery w jakim stanie jest wałek bo na fotkach mało widać broki muszą by bo nie będzie dobrego smarowania góry

Wszystkie 4 nie ale 2 tak :wink: na fotkach jednej broki niema na bank , u mnie to wyszło na hamowni brak cisnienia na górze brak 10 Km w seri :wink:

Opublikowano

zgadza się dwa zewnętrzne u mnie wypadł jeden od strony rozrządu brak ciśnienia zajechał wałek i szklany mam pytanie w 2.0 wałki tez tak szybko lecą jak w 1.9

Opublikowano
zgadza się dwa zewnętrzne u mnie wypadł jeden od strony rozrządu brak ciśnienia zajechał wałek i szklany mam pytanie w 2.0 wałki tez tak szybko lecą jak w 1.9

mi autko dudniło jak go kupiłem jezdziłem tak 1,5 roku ,zrobiłem na wypadniętych 2 brokach (zaslepkach) około 40 tyś po rozebranu góry znalazłel 2 broki ,wałek i kieliszki (popychacze ) nie były w najgorszym stanie ,ale i tak puzniej wymieniłem wałek i popychacze :wink:

Opublikowano

mi autko dudniło jak go kupiłem jezdziłem tak 1,5 roku ,zrobiłem na wypadniętych 2 brokach (zaslepkach) około 40 tyś po rozebranu góry znalazłel 2 broki ,wałek i kieliszki (popychacze ) nie były w najgorszym stanie ,ale i tak puzniej wymieniłem wałek i popychacze :wink:

miałeś farta ja ledwo wrociłem z anglii na tym
Opublikowano

u mnie brakowało jednego broka, leżał w otworze w którym jest śruba głowicy. Na początku lekkie dudnienie a później już wyraźne walenie jakby w kolektora ssącego, powodem okazała się wytarta krzywka na 3 cylindrze oraz pod nią wyklepana szklanka zaworu ssącego.

Ps. piotrekvka jakiej firmy kupiłeś wałek szklanki i panewki?

Opublikowano
u mnie brakowało jednego broka, leżał w otworze w którym jest śruba głowicy. Na początku lekkie dudnienie a później już wyraźne walenie jakby w kolektora ssącego, powodem okazała się wytarta krzywka na 3 cylindrze oraz pod nią wyklepana szklanka zaworu ssącego.

w tej chwili nie pamiętam muszę poszukać kupiłem komplet w anglii bo tu mieszkam cała robota to 3 godz

---------- Post dopisany at 20:18 ---------- Poprzedni post napisany at 20:17 ----------

w tej chwili nie pamiętam muszę poszukać kupiłem komplet w anglii bo tu mieszkam cała robota to 3 godz

pamiętaj o wlożeniu broków to mega ważne

Opublikowano
  • Autor

W tym miejscu mają znajdować się te broki???

image.jpg

<br /><br />

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Odświeżam temat

Dopiero dwa dni temu zabrałem się z mechanikiem za te zaślepki. Pomogło!!! Samochód pracuje cicho i jest mocniejszy. DZIĘKI WIELKIE WSZYSTKIM!!!

Opublikowano

Mam to samo, na 2 cylindrze mam do wymiany świecę żarową więc i tam zajrzę.