Cyrkiel Opublikowano 11 Września 2012 Opublikowano 11 Września 2012 Witam mam pytanie czy sub+ wzmacniacz oraz 4głośniki do drzwi z a4 2.5 tdi 150km 1999r podejdą do a4 b5 2000r Avant???
misiek547 Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 Wszystko podejdzie tylko trzeba radio przeprogramować na 4 głośniki aktywne i pociągnąć instalację
jarek_ns Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 Obawiam sie ze sub nie podejdzie. Nie jestem na 100% pewny ale w sedanie sub jest w półce a abyśmy ma go w nadkolu. I sub z półki nie będzie pasował. Konwersja w drugą stronę jest możliwa. Prócz suba problem może być z tylnymi glosnikami sedan ma je w półce awant w drzwiach nie wiem czy pasuje mocowanie. Reszta to tak jak pisał kolega wyżej zmiana instalacji i kodowanie radia pod bose. Sent from my iPhone using Tapatalk
Cyrkiel Opublikowano 12 Września 2012 Autor Opublikowano 12 Września 2012 Dla czego ciągnąć instalację skoro "jakieś" głośniki już są w dzwiach??
jarek_ns Opublikowano 12 Września 2012 Opublikowano 12 Września 2012 Ale obecnie masz przód zasilany z radia a przy bose wszystko idzie z wzmacniacza. Cześć instalacji zostanie stara ale większość musisz położyć od nowa.
Cyrkiel Opublikowano 12 Września 2012 Autor Opublikowano 12 Września 2012 Eh to trochę roboty przy tym by było
trepek Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Podłącze się pod temat. Pacjent: b5 z 95r, sedan. Komplet Bose z sedana. Radio Audi Delta. Jak i gdzie przekodować radio pod Bose? Ktoś posiada rozpiskę gdzie i co jest rozmieszczone w samochodzie, jeśli chodzi o Bose?
jarek_ns Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Opis kodowania [h=1]Audi Radio Generation I[/h] [h=2]Coding[/h] 00?xx: Speakers 0 = Sound System (No passive Speakers) 1 = 1 passive Speaker (Front Left for Bose Sound System with Telephone) 2 = 2 passive Speakers (Front) and 2 active Speakers (Rear) 5 = 2 passive Speakers (Front) and no active Speakers (Rear) [*]00x?x: Sound System Correction 0 = No Sound System (No Correction) 1 = Sound System (Bose) [*]00xx?: Configuration +1 = Active/Remote Supplied Antenna +2 = CD-Changer +4 = Secondary Display (Board Computer/Navigation)
trepek Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 I jak to się koduje? Rozumiem, że dla Audi Delta CC i pełnego systemu Bose trzeba ustawić 0001x. "+1 = Active/Remote Supplied Antenna" - antena wysuwana, tak?
kudalty66 Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Eh to trochę roboty przy tym by było ja u siebie załozyłem Bose, miałem nokie z wooferem, trzeba całe dywany wyciagać, bo instalacja jest pomiedzy fotelami, instalację zmieniłem na całą od Bose, radio przekodowałem, mam 1 din concerta
trepek Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Żaden problem by dywan wyjąć przynajmniej wszystko się odkurzy, wyczyści. Będzie jak funkiel nówka z salonu:naughty:
jarek_ns Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Kodowanie to 0001X ostatnia według wyposażenia. Kodujesz w grupie 56 07 CODING
przemciotorun Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 jak chcecie zakladac bose i przekodowywac radio na bose to nie ma zadnego sensu bo nie bedzie duzej roznicy.... ogolnie szkoda czasu... dlaczego to co pisze w pierwszym poscie mialo by nie pasowac? przeciaz nie pisze tam ze zestaw ma byc ze sedana? pozatym jest napisane ze glosniki z 4 dzwi sub i wzmacniacz to jest zestaw z avanta... (dokladnie 6glosnikow) sedan ma 8glosnikow i wzmacniacz... wiazka przeba wymienic bo nie dojdziesz do ladu na starej.... sa roznice w wiazkach do przed i polifta czerna kostka 10pin ma inne piny....
trepek Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 Bose i tak będzie lepiej grał niż standardowe głośniki :-) A samochód chcę zachować w orginale i tylko fabryczne elementy chcę zakładać.
Rekomendowane odpowiedzi