Jump to content
IGNORED

Problem z doborem sprzęgła

Recommended Posts

Posted

Witam mam problem z dniem dzisiejszym wyciagnołem skrzynie w swoim audi,z powodu wycieku dużej ilości oleju z wałka ze skrzyni,i niepokojących objawów,naszykowałem sobie tarcze docisk pod dwumase,nawet i drugi dwumas,bo tak twierdzili wszyscy że go mam i według vinu tak wychodziło i po objawach(po jeździe w korku i jazdą na pierwszym biegu auto robiło kangurki)zaskoczenie było nie miłe gdy ujrzałem oryginalne sprzęgło jedno masowe,mam problem z dostaniem sprzegła,oznaczenie tarczy to 028141035E a docisku to MF210X/MF228,i mam do was zapytanie czy to jest taki sam docisk i tarcza jak w 1z czy moje koło zamachowe różni się,bo w sklepie z częściami powiedzieli mi że różni się tarcza i docisk od tego od 1z w ahu,czy taki zestaw byłby dobry?SPRZĘGŁO STATIM AUDI 80 AVANT 1.9 TDI 66 kW (2618869367) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

A jak nie mógłby ktoś polecić coś innego?w rozsądnych pieniądzach

Posted

Jesli masz jednomasa to masz taka sama tarcze i docisk 228 mm jak w 1Z. Ale ja na Twoim miejscu nie wlozylbym tego zestawu z aukcji :whistling:

Posted

to co byś polecił jak nie statim?co luk czy sach albo valeo napewno,czy ten statim nie wytrzyma mi 140koników?

Posted

Za 246 PLN to ewentualnie mozna tarcze kupic a nie caly zestaw. Jak chcesz miec spokoj i nie zagladac do sprzegla to doloz pare zlotowek i zainwestuj w jakis dobry zestaw. Odezwij sie do kolegi TOM77 to dostaniesz cos markowego w dobrej cenie.

Posted

tez kiedys mialem taki sam problem jak ty-kupilem zestaw LUK z dwumasem,a potem jak sie okazało ze tam jest zwykle sprzegło to wsadziłem SACHS,ale moje szczescie trwalo moze miesiac i znow zaczeło szarpac.Wymieniłem wysprzeglik i nic wiec jezdziłem jeszcze jakis czas i pozbylem sie paścia.Do dzis nie wiem jaki byl powod szarpania.Jezeli masz zamiar dłuzej jezdzic tym autem to lepiej zainwestuj w Luk lub Sachs.

Posted

najgorsze jest to że nie mam jak sprawdzić czy jedno mas jest taki sam jak w 1z,i dlaczego w sklepie mi powiedzieli że jest inny jak nawet patrząc się na niego jest bardzo podobny,przekładając z dwu na jednomase nie ma problemu bo się kupuje komplet od 1z i z głowy,a u mnie nie wiadomo co wsadzili,jak bym wiedział to bym na pewno nie kupił 97roku,rocznik pełny zmian,non stop coś mnie zaskakuje,dopóki nie rozbierzesz i nie zobaczysz to nie ma co ufać katalogom

Posted

Ale zaraz skoro masz jednomase to masz taką samą tarczę jak w 1Z. Przecież koło zamachowe jest takie samo, w dwumasie jest już inaczej. Skoro masz wyjęte spęrzegło to jedź do sklepu i porównaj. Co do zestawu z allegro to też jestem tego samego zdania, dołóż kilka zł i kup LUK bądź Sachs i miej pewność że masz pewne sprzęgło a nie nie wiadomo co.